Utested i Gøteborg - Backstage
Selv om Gøteborg så langt ikke hadde levd opp til forventningene, måtte vi prøve utelivet når vi først var i byen. Etter å ha hørt litt rundt med lokale og nordmenn som hadde bodd i byen ble vi anbefalt et sted ved navnet Backstage. Dette stedet skulle uten tvil være Gøteborgs beste utested. Utestedet er kun åpent om sommeren og er faktisk Backstagen på Stora Teatern, Gøteborg største teater. Jeg syntes at dette er et ganske kult konsept. Det er også uteservering under et stort partytelt bak selve backstagen. Tilsammen gjør dette utestedet til en medium størrelse nattklubb.

Ved ankomst ble vi møtt med SEK 180 i cover charge, noe som gjorde at vi nesten snudde i døren. Det viste seg at dette er normal cover i Gøteborg, så da hadde vi ikke annet valg enn å betale med glede. En ting som er greit å nevne er at når du har betalt deg inn får du ingen stempel, så om du forlater utestedet kommer du ikke inn igjen uten å betale. Endelig inne på utestedet var det vanskelig å skjønne all hypen, har vært på tonnevis av utestedet som så kulere og freshere ut. En annen ting vi merket var at det var svært lite sitteplasser, og de sitteplassene som fantes var alle med ryggen til veggen og pekte mot baren i midten.

Da vi kom i halvtoll tiden var det rimelig tomt, men iløpet av den første timen fylte stedet seg helt fullt. Musikken ble spilt så høyt at det var veldig vanskelig å snakke med noen, og bassen så kraftig at om du ikke holdt ølen din ville den falle av bordet (noe jeg lærte ved å ikke holde ølen). Rundt kl 01:00 hadde stemningen løftet seg opp til en himmelsk atmosfære. og den høye musikken på det førsteklasses anlegget gav følelsen av min forrige Avicii konsert. Vi begynte nå å skjønne hypen, men dette var bare begynnelsen.

Rundt kl 02:00 klikket det helt, lysshow, røykmaskiner, konfetti fra taket, stjerneskudd på champangeflasker, bartendere svingende med svære Backstage flagg og en DJ som spilte godlåt etter godlåt gjorde dette utestedet til en opplevelse jeg aldri har vært i nærheten av! Helt sinnsykt med andre ord, noe av det kuleste jeg noen sinne har vært med på med et stemningsnivå jeg kun har opplevd på de beste konsertene. For å si det rett ut, den kvelden og det utestedet gjorde en heller nøktern opplevelse av Gøteborg verdt alle pengene. Backstage kan absolutt anbefales på det aller varmeste!Utested i Stavanger - Werners Dilemma

Werners Dilemma var det første utestedet meg og min kollega var på i Stavanger da vi begynte å reise landet rundt ifjor. Av den grunn har kanskje dette utestedet en litt spesiell plass hos meg, da det markerte begynnelsen på noe nytt. Det er en veldig fin pub på strandkaien i Stavanger, med avslappet og kul stemning. Klientellet er voksent, og utestedet har en nedre aldersgrense på 23år. Om du begynner å drikke på byn syntes jeg dette er et veldig fint sted å starte, fordi det ligger mange nattklubber kun et steinkast unna.

Som kanskje mange ikke vet så har alle norske kommuner ulike skjenkeregler, og i Stavanger har de kanskje de merkeligste reglene. I Stavanger stenger alle puber servering kl 01:30, og det betyr som oftest at dørene stenger kl 02:00. Nattklubber derimot skjenker ofte til 03:00, som betyr at dørene stenger kl 03:30. Greit nok det, om ikke merkelig. Det å være obs på er at så og si alle nattklubber tar cover charge, og dette er som oftest kr 150.-, JEG GJENTAR, KR 150,- FOR Å KOMME INN PÅ ET UTESTED! DET ER REN GALSKAP!

Det er ikke slik at kun de kuleste og mest eksklusive nattklubbene tar så mye i inngang, det er regelen heller enn unntaket. Å gå ut i Stavanger krevet derfor planlegging, spør gjerne lokale om hvor man bør gå ut dersom du ikke er ute med venner derfra. Har ved flere anledninger betalt kr 150,- i inngang, for så å komme inn på et folketomt utested. Man kan bli folk blakk ved å ikke gjøre litt research med andre ord!
En liten tur ut på Aker Brygge

Med en ekstra fridag i helgen og en invitasjon til en bar på Aker Brygge, hadde jeg ikke annet valg enn å akseptere. Det ble med andre ord en tre-dager denne helgen, noe jeg sjeldent byr meg selv på. Rundt kl 23:30 lastet jeg ned appen Uber og bestilt meg en bil. Dette er første jeg gang bruker Uber på egenhånd, og jeg må si at det er en helt genial app. For dere som ikke har brukt dette før, så er Uber en "taxi" app for "kompiskjøring". Alt foregår via appen, alt ifra bestiling, betaling og rating av sjåfjøren. Du kan til og med se hvor langt bilen er unna, og hvor den befinner seg i real time. Helt genialt, jeg håper denne tjenesten kommer til andre byer om ikke lenge!

Rundt midtnatt var jeg kommet fram til en bar ved navnet Underbar, en helt standard brun pub. Baren er ganske koselig og ligger helt i begynnelsen av Aker Brygge.

Etter noen øl og noen timer med hygge på Underbar, legger jeg merke til han ene karen som sitter med gjengen i båsen rett borten for oss. Jeg spør de jeg er med "er det Tshawe som sitter der?", de bekrefter. Mens han reiser seg for å mest sannsynlig ta seg en øl, står han ca to meter ifra meg. Jeg benytter sjansen å spørre "unnnskyld". Ser ikke ut som Tshawe for dette meg seg, og siden kjendiser sikkert blir plaget nok ute på byn lar jeg det bare ligge. Men heldigvis fikk venninnen hans med seg at jeg prøvde å få kontakt og peker Tshawe mot meg. Jeg tar det som et bra tegn, så jeg reiser meg og går bort.

Jeg går bort og hilser, og forteller at jeg en stor fan. Han setter stor pris på dette, og jeg må ærlig innrømme at han virker som en utrolig hyggelig kar med beina plantet godt på bakken. Det er liksom ikke den minste antydning til å være overlegen eller høy på seg selv. Noe man dessverre ikke an si om de fleste kjendiser ute på byn! 

Jeg forteller han videre at jeg har vært fan siden tidlig 2000-tallet, helt siden første sangen han og Paperboys (som de den gang het, Madcon + Vinni) gav ut. Men jeg kommer pokker ikke på hva den sangen heter, men jeg sier til han "du vet jo hvilken sang jeg mener". Han ser litt blankt på meg, og nå føler jeg meg som en dum fan som bare prater ut av ræven. Heldigvis! Etter ca 10 sekunder kommer jeg på hva sangen heter, "Boat drinks"! Nå ser han på meg med et veldig overrasket ansikt, tar seg en liten pause, og sier "Shiiiiit, nå tok du meg nettopp tilbake til røttene. Faen det er lenge siden ass, det er første gang noen har kommet bort til meg og nevnt den sangen". "Takk skal du ha, takk skal du ha" sier han videre. Han kommer nærmere og gir meg skikkelig stor klem, og jeg merker at han oppriktig ble utrolig glad for at jeg nevnte den sangen. Etter det ble vi stående og snakke litt til, mimrende om gamledager. For en type Tshawe er altså, et virkelig godhjertet menneske!

Har dere møtt kjendiser ute på byn før? Var de hyggelig eller var de uhyggelig? 

 

 
DJ and DRUMSIgår kveld var jeg på noe nytt og helt unikt, et konsept som var mye bedre i virkeligheten enn på papir. Ved ankomst på Musikkflekken i Sandvika kl 23:10 igår, visst jeg ikke helt hva jeg skulle forvente. Stedet var nokså folketomt, og på scenen stod det en DJ som ikke klarte å lese publikum. Etter en veldig kjedelig 45 minutter med denne DJ'en kommer endelig personene på scenen alle er der for. På dette tidspunktet har det kommet betydelig flere folk, og stemning har løftet seg mange hakk.

Konseptet er ganske enkelt, en DJ på scenen sammen med en som spiller trommer live. DJ'en er ukjent for meg, en kar ved navnet DJ Mayor Molander. Trommisen er ingen andre enn verdensmesteren Bård Kolstad. Jeg er etterhvert en ganske erfaren konsertgåer, og har stått på første rad foran storheter som Avicii, David Guetta og Steve Aoki. Fra første øyeblikk merker jeg at dette er noe helt spesielt, trommespillingen live av verdensmesteren setter en helt ny dimensjon på musikken. Det hjelper også stort at DJ'en også er veldig dyktig. Bård har ferdigheter fra en annen verden, og er samtidig en fantastisk showman som inkluderer publikum. Selv om eventet var ganske lite i størrelse, ville jeg uten tvil sette dette som en av de beste konsertene jeg noensinne har vært på. Nytt, unikt, rått og engasjerende!
Laaaang dag igår

Igår ble en utrolig lang dag, derav ingen blogging. Etter en lang arbeidsdag tok jeg turen ut på Gardermoen for å hente min bror som er på besøk fra Bergen. Så ble det å kjøre rett ut til min søster på Frogner der min bror skal bo i helgen. Var veldig kjekt å se broderen igjen, selv om det kun er noen uker siden jeg så han sist jeg var hjemme. Det var så klart også veldig kjekt å se min søster og samboeren hennes igjen, de har jeg ikke sett på enda lengre tid!Det ble henging der noen timer, før jeg stakk bort ved Youngstorget og møtte Vegard på en liten privat fest på en bokhandel som heter Cappelens Forslag. Dette er en kul liten indy bokhandel som kun selger brukt engelsk litteratur, her finner man bøker man ikke finner andre steder!

Etter festen ble det en tur ut på det som virker å ha blitt standarden her i Oslo, nemlig Kulturhuset. For de som ikke har vært på Kulturhuset er dette det største utestedet rundt Youngstorget, en veldig stor brun pub med andre ord. Et veldig kult utested med avslappet stemning, der de både har bordtennis og shuffleboard. Kom ikke i sengs før kl 05:00, så idag har det vært deilig å bare slappe av og lade opp igjen batteriene!Utelivet i plankebyen !

Fredrikstad du Fredrikstad, hva skal jeg si ? Meg og min kollega (Vegard) tok turen ut i 12-tiden. På vei til "byn" så vi ikke mange mennesker i byen for å si det mildt. Vi vandret bort på bryggen og havnet utenfor Havnelageret, det eneste stedet som var åpent. Vi tok en kort tur innom, men oppdaget fort at snittalderen var ca 58 år + ! Vi skyndte oss fort ut og bestemte oss for å vandre tilbake til hotellet langs bryggen. Som dere ser så er det bokstaveligtalt helt folketomt ! På vei bortover treffer vi en gjeng jenter, vi stopper de og spør om det ikke finnes andre utesteder i Fredrikstad. De forteller oss at de er på vei til Alibi, men vi har nettopp gått forbi der og det er stengt. Istedet inviterer de oss å bli med på et sted som heter OMG. Når vi ankommer OMG merker vi fort at snittalderen er litt mer i vår gate. Vi og de hyggelige jentene finner oss et bort etter vi har bestilt noen øl. Når meg og Vegard bestiller oss vår andre øl, kommer det en kar bort til Vegard og begynner å føkke litt bråk, helt uprovosert (Vegard er verdens hyggeliste fyr liksom!). Da vi er ute for å kose oss, bestemmer vi oss for å heller prøve utestedet ved siden av, som heter Ocean. Vi sier hade til jentene og beveger oss inn på Ocean.

Ocean viser seg å være et ganske fresht utested (sånn på overflaten), men vi klarer ikke legge fra oss følelsen vi fikk på både Havnelageret og OMG. Vi er overrasket og klør oss begge i hodet. Hvorfor er det ikke flere folk ute ? Det er totalt tre utesteder åpne, i en by med nesten 80 tusen innbyggere. Altså, byen er nesten like stor som Kristiansand, men mengde mennesker ute og stemning skriker BYGD !! Det kryr av drita fulle gutter og menn som prøver seg helt åpenlyst på alt og alle, der den neste er enda mer drita enn den første. Mulig jeg ubevisst unngår slike utesteder i andre norske byer ? Men jeg har til og med vært ute en del i Grimstad, og ja til og med Sogndal. Og på de småstedene er både klasse og kultur mange nivå over det jeg opplevde denne kvelden!

Ja du ser korrekt, du trenger ikke å justere skjermen din, eller ta på deg brillene. Det var strategisk plasserte skjermer rundt om på utestedet der de kjørte "peis" med rullende reklame. Dette er virkelig klasse! Mulig jeg litt for mye av en by snobb, eller så er det bare at Fredrikstad faktisk er Norges største bygd ?
Les mer i arkivet » Juli 2015 » Juni 2015 » Mai 2015


Hvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015hits