Hotell i Trondheim - Comfort Hotel TrondheimDet ble Comfort Trondheim ved siste opphold i Sør-Trøndelag, og dette hotellet er som alltid perfekt. Med en beliggenhet midt i byen er det kort vei til dagligvare, døgnåpne kiosker, restauranter, shopping og Trondheim sitt fantastiske nattliv. At hotellet også ligger i en rolig sidegate har vært genialt, da man ikke får alle bakdelene ved en super sentral beliggenhet. 

Vel... utenom denne gangen! Fordi denne gangen fikk jeg et hjørnerom i andre etasje rett mot hovedveien. At rommet var plaget av støy er å si det mildt, fordi når man kan høre samtalene til menneskene på fortauet nedenfor kan du tenke deg støyen fra busser og motorsykler. Etter et døgn var jeg tvungen til å bytte til et rom mot bakgården, som gjorde at resten av oppholdet mitt ble en fryd. Rommet hadde også store gulv til tak vinduer, noe jeg vanligvis elsker, men når man ligger på andre etasje og mørket har senket seg kan det være litt ubehagelig at alle og enhver har direkte innsyn i dine kveldsaktiviteter.

Neste måned på dette hotellet blir spennende da jeg har fått reservert et stor rom i fjerde etasje. Som alltid, kan jeg på det varmeste anbefale dette supre hotellet midt i Trondheim.
Hotell i Stavanger - Clarion Hotel Energy

Etter å ha bodd på stort sett det samme hotellet de siste månedene i Stavanger var jeg glad da jeg fikk høre at jeg skulle bo på dette. Det er veldig kjekt å bo midt i sentrum, men med mindre det er helg så er det faktisk ganske hyggelig å få bo litt utenfor også. Stavanger er det stedet i Norge som har fått hardest medfart etter svake oljepriser, og det merker man på hotellpriser i byen. Dette hotellet er enkelt Choice-kjeden sitt flaggship i Stavanger, men med priser på nivå med Comfort midt i byen er det vanskelig å ikke la seg friste ihvertfall i noen dager.

Med romdesignasjon 6000 fikk jeg gleden av å bo på en nydelig suite i øverste etasje med nær 180 garder utsikt fra skråvinduer som gikk fra gulv til tak. Selv uten sjøutsikt er dette en av de fineste suitene jeg har bodd på. Utsikten og de gigantiske vinduene gjorde dette rommet til en helt aldeles spektakulær opplevelse. Hotellet imponerte også på andre områder, deriblant kundeservice. Som Choice-medlem får man mulighet å velge en medlemsfordel, jeg har bla valgt gratis brus. Dette er en brus jeg vanligvis kan hente i resepsjonen eller ta fra minibaren dersom dette er utstyrt. Da det ikke fantes Fanta i minibaren tok jeg turen ned til resepsjonen, men da jeg kom ned ble jeg skuffet at de ikke hadde Fanta der heller. Damen i resepsjonen fortalte at hun skulle få noen fra den stengte restauranten til komme opp på rommet mitt med en Fanta så snart som mulig. En liten ting å gjøre, men jeg ble imponert over hvor lett og smidig personalet ordnet problemet.

Som dere nok skjønner er dette et nydelig hotell jeg hadde ett flott opphold ved. Dersom man kan klare seg uten å bo i Stavanger sentrum kan jeg anbefale dette hotellet på det varmeste. Hotellet ligger helt greit sentralt dersom man besitter bil, men befinner seg en god 51min spasertur fra sentrum.
Hotellfrokost
Etter å ha truffet en fantastisk fastleser idag, fikk jeg forespørsel om å skrive litt om hotellfrokost. Så jeg takker meget for forespørselen, og tar gjerne imot forespørsler på andre temaer dere lurer på. Så hotellfrokost da, dette er noe jeg hører at alle elsker. Ferskt brød, et hav av forskjellige pålegg, nystekte egg, nykokte egg, eggerøre, bacon osv osv. Dette er det alle forbinder med hotellfrokost, og ja, dette stemmer nok med virkeligheten mesteparten av tiden. Før jeg laget dette innlegget tenkte jeg at det måtte jo florere med bilder at flotte hotellfrokoster på mobilen min. Men nei, etter å ha hatt mobilen min i ett helt år nå i september hadde jeg ikke tatt ett eneste bilde av hotellfrokoster. "Porque no?" Tenker du kanskje?

Svaret er ganske enkelt, selv om frokost på hotell er noe de fleste tenker er luksusen selv, så er det som alt annet. Etter to måneder med egg og bacon hver morgen blir man mildt sagt meget lei. Det spiller ingen rolle hvor god maten er, man, eller i allefall jeg blir lei om det samme spises for ofte. Jeg har vært så lei at jeg ikke tror at jeg har spist en eneste hotellfrokost siden mars i år. Som alt annet trenger man variasjon, og det er nettopp derfor jeg har hoppet over hotellfrokosten. Alternativ til egg og bacon blir skive med et eller annet pålegg, men etter å ha spist skiver siden første året på barneskolen finnes det få ord som beskriver hvor lei jeg er av denne næringsvaren. For dere som kun bor på hotell noen ganger i året, nyt den nydelige hotellfrokosten så masse som dere orker, fordi den er som sagt veldig god mesteparten av tiden. Dere er på den måten heldige, og jeg tror jeg måtte ha sluttet å bo på hotell for å kunne nyte den igjen. Ordtaket "for mye av det gode" er absolutt et uttrykk som fortsatt lever i beste velbehold.
Hotell i Kristiansand - Comfort Hotel Kristiansand

Må si at dette hotellet fort har blitt yndlingshotellet i Kristiansand. Hotellet er fint og moderne, med gode størrelser på rommene. Med en beliggenhet i smørøyet av Kristinsand, midt mellom markens og togstasjonen, er alt av servicetilbud ol. innen en arms rekkevidde. Selv om hotellet ligger midt i sentrum er beliggenheten faktisk i en rolig sidegate uten hverken biltrafikk eller støy fram folkemengder. Støy fra både trafikk og folk generelt kan ofte være en bakside av sentral beliggenhet. Spesielt på sommertid når man ofte må ha åpne vinduer for å ikke dø av varme på aircondition-løse rom, men også støy fra festglade nordmenn kan være meget sjenerende.

Rommet jeg bodde på hadde en morsom funksjon jeg ikke har sett før, en køyeseng som var gjemt inni veggen. Du leste korrekt, gjemt inni veggen. Rett og slett en genialt løsning som var kjempe enkel å bruke, samt plassbesparende. En annen veldig positiv ting med dette hotellet er egen parkering med inngang fra selve hotellet, noe som er veldig sjeldent å finne på et sentrumshotell. Så er du eller dere på jakt etter et bra hotell for opphold i Kristiansand kan jeg anbefale dette hotellet på det varmeste!

 

 
Hotell i Sandefjord - Clarion Collection Hotel Atlantic

Etter en dårlig opplevelse som Platinum-medlem i Choice kjeden på dette hotellet for noen måneder siden var jeg spent på behandlingen denne gangen. Forrige gang jeg bodde på dette hotellet fikk jeg hverken romoppgraderingen eller mulighet til å sjekke ut seint, noe jeg har krav på ifølge Choice kjeden sine egne vilkår. Heldigvis fikk jeg tildelt et dobbeltrom, samtidig som at det ikke var noen problemer med sein utsjekk søndagen. Og alt dette er veldig bra, ikke minst fordi Choice kjeden gir meg disse vilkårene frivillig, men også fordi dette er faktisk et meget fint hotell i en veldig fin by. Som dere kan se på bildene holder rommet veldig høy standard og klasse! Smakfullt innredning med fløtte møbler gir rommet en nydelig atmosfære.

Dette er andre gang jeg er i Sandfjord på sommerhalvåret, og jeg må si at dette er en perle av en sommerby. Sentrum er ganske liten da dette ikke er en stor by, men alt er laget til veldig fint i denne byen, både gater og arkitektur. Sandefjord er absolutt en av mine favoritt sommersteder, en virkelig perle! Et lite stykke utenfor sentrum finner man en nydelig langgrunn sandstrand. Da jeg ikke hadde det beste været i Barcelona, var det ekstra kjekt å kunne ta søndagen på stranden i Sandefjord. Vannet var riktignok iskaldt, men 25 grader og strålende sol på land er noe jeg kan leve med. Hotellet ligger nokså i sentrum, og selv om jeg hadde en hyggelig opplevelse denne gangen nøler jeg med å kunne anbefale hotellet til andre. Stillingen er nå 1-1 etter en dårlig opplevelse og en god opplevelse på dette hotellet. Forhåpentligvis vil jeg kunne ha flere gode opplevelser på dette hotellet, men sånn det ligger an nå kan jeg faktisk ikke anbefale dette hotellet før jeg opplever flere gode opphold.
Hotell i Barcelona - Hotel Barcelona Golf Resort & Spa

Resten av uken i Barcelona var på dette flotte hotellet 40 minutter innland fra Barcelona. Du tenker kanskje kjipt å bo så langt fra stranden, men forutsetningen ved å bo på dette hotellet var å ha leiebil. Likevel, å måtte kjøre 40 min for å komme til stranden er likevel ikke optimalt, og jeg er helt enig, neste gang blir det å bo på hotell i nærheten av stranden. På denne turen var det nok greit å bo her og ha leiebil fordi været den uken var heller ustabilt. Det var flere dager med regn og temperaturer ned mot 20-tallet. Så var faktisk nødt til å kjøre noen timer de fleste dager for å finne sol og varme, ikke akkurat noen man forventer på en tur til solfylte Spania. De fine med det var jo at vi gått på 5 ulike strender iløpet av uken. Hotellet hadde et ganske fint basseng, men jeg foretrekker stranden når det er et alternativ.

Hotellet var faktisk veldig fint, og med store og flotte rom. Badet var kanskje det kuleste, med en åpen løsning mot resten av rommet. Badet er noen av det største jeg har sett på et hotellrom, og er langt over det jeg har sett av bad på norske hotell. Med egen aircondition var det enkelt og behagelig å ha perfekt temperatur også, noe jeg savnet umiddelbart da jeg kom hjem til norske hotell igjen! Så et fint hotell med flotte rom ja, men, og en stor MEN! Servicen på hotellet er noe av det verste jeg har opplevd! Ved ankomst klokken 14 ble vi fortalt at rommene skulle være klare om ca 30 min, dette ble vi fortalt helt frem til kl 16:30 da rommene endelig var klare. To en halv timer med venting! Lei av å vente og glad for å ha ikke kastet vekk absolutt hele dagen med venting ankom jeg et rom som ikke var i nærheten av innsjekkingsklart! Rommet stinket parfyme og det så ut som noen nettopp hadde hatt fest der. Jeg stormet ned til resepsjonen og fikk heldigvis overlevert nøkkelkort til et rom som var vasket og ryddet.

Etter dette heller uheldige første inntrykket ble dessverre ikke servicen noe bedre. De ansatte i resepsjonen oppførte seg som zombier, uten smil og med døde blikk. Restauranten / baren hadde hyggeligere ansatte som i det minste smilte, men med ekstreme ventetider på å få bestille var heller ikke dette en god opplevelse. Og hotellet manglet også en annen vesentlig ting, en mini-kiosk. Så det var med andre ord helt umulig å få kjøpt seg noe å drikke eller å spise etter at restauranten var stengt, altså hva pokker?! Dette er noe så og si alle norske hotell har, ja de selger ting drit dyrt, men du har i det minste muligheten til å kjøpe deg noe dersom det er behov. Dette er nok noe hotellene tjener fett på, men er også noe jeg setter kjempe stor pris på. Er jeg sulten eller tørst på kvelden eller midt på natten kan jeg enkelt hoppe i heisen å få kjøpt meg noe. Som dere skjønner er ikke dette et hotell jeg egentlig kan anbefale til noen. Er du jakt etter et rolig hotell som er litt tilbaketrukket fra en by busslast med turister finnes det mange bedre hotell enn dette i Spania. Hold dere unna! 
Les mer i arkivet » September 2015 » August 2015 » Juli 2015


Hvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015hits