Hotell i Barcelona - Hotel Catalonia La Sagrada FamiliaAnkom ikke hotell før kl 02:00 natt til forrige fredag, etter at flyet fra Gardermoen var 1,5 timer forsinket. Bildene jeg har brukt her fra Google da jeg glemte å ta bilder ved ankomst. Hotellet var faktisk overraskende fint og moderne, med super aircondition. Det eneste jeg hadde å bemerke, var at rommet luktet røyk, men dette forsvant etter en dag. Før avreise hadde jeg forhørt meg om steder å sjekke ut, samt også fra en hyggelig Fransk dame fra drammen på flyet. Stedet som gjentok seg var La Rambla, dette burde vi absolutt sjekke ut på dagtid og nattestid. Har jeg en anbefaling så er det å holde seg unna La Rambla, som etter min mening er en skitten og ekkel turistfelle. Gaten er stappfullt av turister, lommetyvbander og gateselgere som stopper deg hver tiende meter for å selge deg øl og narkotika! Utestedene på La Rambla er heller ikke bedre, med norske priser, svindyr cover-charge og dårlig service! Mitt råd er derfor, med mindre du skal på fyllatur uten hensyn til liv, helse og økonomi, hold dere unna La Rambla!

Byen er generelt en veldig fin by, men å reise for å oppdage selve byen ville jeg anbefalt å gjøre utenom sesong. Og med kun to dager i selve byen hadde jeg ikke mye tid til å se så veldig mye heller. En uke eller to sent på høsten eller på våren tror jeg hadde vært perfekt for oppdagelse av Barcelona. Så med det som teknisk sett var 1,5 dager fikk jeg dessverre egentlig ikke dannet meg et skikkelig inntrykk av byen. Lørdagen regnet det i Barca, og siden jeg var mer higen på strand og sol, ble det en kjøretur en time sør til Sitges istedet for sightseeing. Sightseeingen som ble foretatt var å kjøre forbi den historiske kirken La Sagrada Familia, som er en helt sinnsyk konstruksjon som absolutt må sees med det blotte øyet!

 

 
Hotell i Kristiansand - Comfort Hotel KristiansandJeg beklager så masse for seine oppdateringer, skal prøve å få ut flere innlegg denne uken. Mye arbeid, sene kvelder og en uke i Spania har resultert i lite tid til blogging. For nøyaktig nesten en måned siden sjekket jeg inn på dette flotte hotellet i sentrum av Kristiansand, hotellet ligger ca 30 meter fra Markens, så en meget sentral beliggenhet. Jeg hadde strålende vær helgen jeg tilbragte i denne byen, mulig jeg har vært veldig heldig, men jeg syntes jeg har hatt fint og varmt vær helt siden begynnelsen av Juli. Mulig reisingen ha ført til at jeg har bommet på alt det dårlige været jeg hører alle snakket om? 

Apropos vær, om sommeren er fint og varmt vær noe alle ønsker seg. Fint og varmt vær har riktignok en bakside, og det er varme hotellrom. Etter en uke i Spania på to ulike hotell (to ulike hotell på en uke? klart, som i typisk hotelliv stil) satte jeg virkelig pris på aircondition på rommene. Jeg er av typen som liker å ha det kaldt når jeg skal sove, eller jeg sover veldig dårlig når det er varmt. Norske hotell, de har dessverre ikke aircondition, i alle fall ingen av de hotellene jeg har bodd på. Så det høres veldig rart å si dette, spesielt jeg som elsker sol og varme, men jeg gleder meg til det begynner å bli kaldt igjen!

Comfort Hotel Kristiansand er et super sentralt og fint hotell med høy standard i hjertet av byen, kun et steinkast unna alt som heter togstasjon, shopping, restauranter, barer og alt annet som gjør en by til en by. Jeg kan på det varmeste anbefale dette hotellet for turer til denne Sørlandspærlen.
Hotell i Skien - Clarion Collection BryggeparkenTil tider kan det virke som jeg klager mye, og at jeg er veldig pirkete på enkelte ting. Tenk om din leilighet eller ditt hus endret størrelse og innredning, samt at strømuttak flyttet rundt flere ganger i uken. Det er en måte å forestille seg hvordan mitt forhold til hotell er, jeg bor i en leilighet der ting stadig endrer seg. Da er det også lett å bli opphengt i detaljer, ja til og med frustrert noen ganger. Noen ganger får man tildelt rom man gleder seg til å sjekke ut av, mens andre ganger får man rom en kunne tilbragt uker på. Sist nevnte opplevde jeg på et nydelig hotell i Skien.

Jeg visste jeg hadde fått oppgradert rom, men jeg ante fred og ingen fare da låsen laget den karakteristiske åpne-lyden, det grønne lyset tente og jeg dyttet døren opp. Etter å tilbragt så mye tid på hotell som jeg gjør er det lite som overrasker meg lenger, men dette var virkelig en sjokkopplevelse. Med hjørneplassering i hotellets øverste etasje hadde jeg fått tildelt en suite med navnet DS Asmund Vinje. Noe som virkelig satte meg litt ut, noe som jeg ikke oppdaget før senere var at rommet til og med hadde engen skilting fra heisen!

Suiten med egen stue, eget soverom, eget spisebord og nydelig utsikt over bryggen i Skien må ha vært rundt en 50kvm. Rommet var utstyrt med badekar, morgenkåper og TV både i stuen og på soverommet. Med andre ord er dette muligens det fineste jeg har bodd på i Norge. Jeg kan uten tvil anbefale dette flotte hotellet, men med mindre du bestiller en suite eller er platinummedlem i Choice-kjeden kan en ikke regne med å få et rom som dette. Uansett så koste jeg meg stort en varm og solfylt dag på dette rommet i slutten av juli. Denne dagen var det absolutt ingenting å klage på eller pirke etter.
Hotell i Tønsberg - Quality Hotel KlubbenHar av en eller annen grunn klart å bomme på alle festivaler og konserter i sommer med en eller to dager. Sommeren har vært en tid jeg vanligvis har vært mye på konserter og festivaler, Palmesus og Odderøya har vært noen av de store høydepunktene. Så det var ingen bombe at jeg ankom Tønsberg to dager etter Slottsfjellfestivalen var ferdig, typisk. Etter noen julidager i Tønsberg er jeg temmelig sikker på at en helg i Tønsberg hadde vært kjekkere en helgen i Gøteborg.

Quality Hotel Klubben ser ut til å være et hotell fra 80-tallet der interiøret mulig var pusset opp på begynnelsen av 2000-tallet. Fint nok, men ikke noe spesielt. Rommet jeg fikk var i allefall ganske stort, noe som alltid er veldig hyggelig. Et helt greit hotell med sentral beliggenhet i sentrum, og kun et steinkast unna bryggen. Om en skal bo på hotellet kan et tips være å spørre om rom mot sidegatene, fordi rom mot hovedveien kan være støyete, samt rom mot bakgården der det finnes et gigantisk vifteanlegg. En annen ting å bemerke er at hoved resepsjonisten (en godt voksen damen) kan virke uhyggelig og på grensen til arrogant. 

Tønsberg er en veldig koselig sommerby med masse liv på den flotte bryggen nå på sommeren. Bryggen er full av restauranter og barer, og selve bryggen er en veldig fin plass å oppholde seg når det er sol og varme.
Les mer i arkivet » August 2015 » Juli 2015 » Juni 2015


Hvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015hits