Utested i Gøteborg - Backstage
Selv om Gøteborg så langt ikke hadde levd opp til forventningene, måtte vi prøve utelivet når vi først var i byen. Etter å ha hørt litt rundt med lokale og nordmenn som hadde bodd i byen ble vi anbefalt et sted ved navnet Backstage. Dette stedet skulle uten tvil være Gøteborgs beste utested. Utestedet er kun åpent om sommeren og er faktisk Backstagen på Stora Teatern, Gøteborg største teater. Jeg syntes at dette er et ganske kult konsept. Det er også uteservering under et stort partytelt bak selve backstagen. Tilsammen gjør dette utestedet til en medium størrelse nattklubb.

Ved ankomst ble vi møtt med SEK 180 i cover charge, noe som gjorde at vi nesten snudde i døren. Det viste seg at dette er normal cover i Gøteborg, så da hadde vi ikke annet valg enn å betale med glede. En ting som er greit å nevne er at når du har betalt deg inn får du ingen stempel, så om du forlater utestedet kommer du ikke inn igjen uten å betale. Endelig inne på utestedet var det vanskelig å skjønne all hypen, har vært på tonnevis av utestedet som så kulere og freshere ut. En annen ting vi merket var at det var svært lite sitteplasser, og de sitteplassene som fantes var alle med ryggen til veggen og pekte mot baren i midten.

Da vi kom i halvtoll tiden var det rimelig tomt, men iløpet av den første timen fylte stedet seg helt fullt. Musikken ble spilt så høyt at det var veldig vanskelig å snakke med noen, og bassen så kraftig at om du ikke holdt ølen din ville den falle av bordet (noe jeg lærte ved å ikke holde ølen). Rundt kl 01:00 hadde stemningen løftet seg opp til en himmelsk atmosfære. og den høye musikken på det førsteklasses anlegget gav følelsen av min forrige Avicii konsert. Vi begynte nå å skjønne hypen, men dette var bare begynnelsen.

Rundt kl 02:00 klikket det helt, lysshow, røykmaskiner, konfetti fra taket, stjerneskudd på champangeflasker, bartendere svingende med svære Backstage flagg og en DJ som spilte godlåt etter godlåt gjorde dette utestedet til en opplevelse jeg aldri har vært i nærheten av! Helt sinnsykt med andre ord, noe av det kuleste jeg noen sinne har vært med på med et stemningsnivå jeg kun har opplevd på de beste konsertene. For å si det rett ut, den kvelden og det utestedet gjorde en heller nøktern opplevelse av Gøteborg verdt alle pengene. Backstage kan absolutt anbefales på det aller varmeste!Gøteborg - Andre dagAndre dagen i Gøteborg hadde vi strålende sol og over 20 grader, helt perfekt vær for oppdagelse av en ny by. I selve Gøteborg kommune bor det litt mindre mennesker enn i Oslo kommune, men storbyområdene Oslo og Gøteborg er ca like store med like mange mennesker. Ergo, Oslo og Gøteborg er like store og kan sammenlignes direkte. Det er ikke til å legge skjul på at Oslo ikke er Norges fineste by, det er mange områder i Oslo som er direkte stygge. På den andre siden så finnes det veldig mange fine steder i Oslo, Bogstadveien m/ Majorsuten, de fleste steder i Oslo vest, Aker brygge, nedre del av Karl Johans gate og Bjørvika m/ Barcode for å nevne noen. Oslo er med andre ord veldig ubalansert, mange stygge områder, men mange fine steder finnes det også. Gøteborg derimot ser ganske fint ut på overflaten, du finner ikke disse stygge områdene som du gjør i Oslo, men så finner du heller ikke de veldig fine stedene som du gjør i Oslo. Alle steder ser temmelig like ut rundt om i sentrale deler av Gøteborg, og de stedene ser fine nok ut de, men samtidig gjør det at byen mangler personlighet og sjarme. Som en stolt Bergenser så trodde jeg aldri at jeg kom til å si disse ordene, men jeg syntes at Oslo har mye personlighet og sjarme.

Hovedgaten i Gøteborg er en bred gate med trikk og kollektivtransport susende gjennom midten, og gaten kalles for Avenyen (Kungsportsavenyen). På ingen måte en stygg gate, men i forhold til Karl Johans gate var det heller folketomt der. Noe som er ganske merkelig siden vi snakker om en by av samme størrelse og at helgen vi var der var finalehelgen av Gothia Cup, som betyr 60 000 tilreisende til byen. Igjen følte jeg at denne gaten manglet atmosfæren, personligheten og intimitetsfølelsen Karl Johans gate har. Og jeg er ingen hardbanka fan av Karl Johans gate til å begynne med, men rent byatmosfæremessig er den mange hakk over Avenyen. 

Gøteborg mangler også en sjøfront alla Akerbrygge og Tjuvholmen, noe som er merkelig og skuffende siden byen ligger midt på en stor elv. På den andre siden så har byen noe Oslo i allefall ikke har, og det er en fornøyelse park rimelig sentralt. Liseberg er en fornøyelsepark i verdensklasse, ingen tvil. Jeg har vært på mange av de store fornøyelse parkene rundt om i verden og er mektig imponert over Liseberg. 

Som dere muligens skjønner har jeg litt blandede følelser for Gøteborg. Om du er på jakt etter en mellomstor by med storbyfølelse er nok Oslo en bedre destinasjon, fordi hverken shopping, mat eller drikke var særlig billigere enn Oslo. Oslo følels mer ut som en storby fordi det rett og slett er mer folk i Oslos gater, så byen følse mye mer levene ut. Gøteborg er en fin by som bør oppleves, men er bare ikke en by jeg kan anbefale for byen sin skyld. For det blir den for kjedelig, upersonlig og for død. En solfylt dag i Bergen er har mer atmosfære, personlighet og yrer med mye mer liv for å sette det på spissen. Den eneste grunnen jeg kan anbefale Gøteborg for er Liseberg og kanskje utelivet (et utested i allefall). TO BE CONTINUED....
Hotell i Gøteborg - Comfort Hotel City CenterEtter nesten en uke i Trondheim ble det en fire dager i Oslo på Comfort Xpress Youngstorget. Har skrevet om det hotellet flere ganger her, og er fortsatt et hotell jeg liker svært godt. Vanligvis på ruten så pleier vi å ta en helg i Fredrikstad på denne tiden av måneden, men siden vi kom til å jobbe gjennom hele juli tenkte vi at det ville vært gøy å ta turen til Gøteborg i Stedet. Fra Sarpsborg der vi avsluttet arbeidsdagen var det kun snakk om ca en to timer kjøretur. Så spent og begeistret satte vi snuten mot Gøteborg.

Hotellet vi hadde fått booket het Quality Hotel Panorama og lå nært Liseberg. Ved ankomst kl 18 hadde vi ikke fått oppgradert rommene siden hotellet var fullbooket (her er det hotellet sitt ansvar å oppgradere oss) og var stuckt med to stk kjempe små rom. Min kollega er 203cm høy og fikk faktisk ikke fysisk plass i lengderetning i enkeltsengen. Etter mye om og men fikk vi byttet til annet hotell ved navnet Comfort Hotel City Center som også hadde en mer sentral beliggenhet.

Etter å ha sjekket inn på det nye hotellet fikk vi vite at hotellets p-hus var fullbooket og at på det nærmeste p-huset hadde en rekke biler hatt innbrudd natten før. Vi kjørte rundt en stund for å finne parkering, men det viste seg at alle p-hus med videoovervåkning i området var fulle. Vi kjørt bort til Järntorget fordi det var det eneste stedet det gikk ann å parkere litt ut i det åpne. Der støtte vi på en annen Nordmann som også var på leiting etter parkering. Han fortalte at han hadde hatt innbrudd i bilen sin inatt da den stod på det p-huset ved hotellet. Etter å ha googlet innbruddproblemet fant vi ut at Gøteborg er den tredje mest utsatte byen i Europa! Yiikes! Nå begynte det å bli seint og vi begynte virkelig å tvile avgjørelsen for å ta en helg i Gøteborg for så å måtte være bekymret for innbrudd i bilen. Det hele endte med at vi kjørte og fikk parkert bilen på det første hotellet, der var parkeringen både inngjerdet og med piggtråd, samt godt synlig fra hotellets fasade. Klokken var ikke elleve før vi endelig var tilbake på vårt hotell igjen.

Endelig på rommene, hadde vi til vår glede både fått hakket større rom og dobbeltseng. Altså ingenting å skrive hjem om, men betydelig bedre enn de knøtt små rommene på det første hotellet. Spenningen og begeistringen ble fort snudd til stress og bekymring ved ankomst i Gøteborg, fortsatt bekymret for innbrudd i bilen var vi nå klare for å nyte en helg hos söta bror. TO BE CONTINUED......

Avstander:

Østra Hamngatan - 1,0km (12min å spasere)
Avenyen -  1,5km (19min å spasere)
Gøteborg C / Nordstad - 1,3km (17min å spasere)
Liseberg - 2,5km (32min å spasere) 
Hotell i Trondheim - Comfort Hotel Trondheim

Bodde i Trondheim i nesten en uke og da er det ikke alltid at man har mulighet til å bo på samme hotell under hele oppholdet. Etter en natt på Clarion Collection Hotel Grand Olav flyttet jeg 100 meter over gaten til dette hotellet, Comfort Hotell Trondheim. Comfort hotellene er liksom to hakk ned fra Clarion (Quality er steget i mellom), men nye Comfort hotell er ofte finere mange eldre Clarion hotell etter min mening. De fleste Comfort hotellene jeg har bodd på har faktisk vært finere enn Quality hotellene!

Med et stort og moderne rom med vinduer fra gulv til tak fikk jeg virkelig følelsen av å bo i en leilighet midt i byen. Hotellet sitter vis a vis Nova Kino, så beliggenheten er meget sentral. Med kort gangavstand til døgnåpne kiosker, dagligvare butikk, restauranter og utesteder er dette hotellet perfekt for weekendturer til Trondheim. Med tanke på romstandard og beliggenhet er dette en av mine favoritt hotell trønderbyen!

Trondheim torg - 700m (8min å spasere)
Solsiden - 750m (10min å spasere)
Carl Johans gate - 230m (3min å spasere)
Trondheim S - 600m (7min å spasere) 
Hotell i Trondheim - Clarion Collection Hotel Grand Olav

Bodde i forrige uke (vet, begynner å henge litt etter på innleggene) på dette flotte hotellet i Trondheim. Av en eller annen grunn så ligger dette hotellet rett ved siden av Clarion Collection Hotel Bakeriet, ikke spør meg hvorfor de setter to Clarion hotell vegg i vegg med hverandre. På den andre siden er dette hotellet veldig mye finere og nyere enn Bakeriet, så jeg klager ikke. Store rom, flott innredning og nydelige bad har jeg blitt vant til med å bo på Clarion hotellene. Kan heller ikke klage på den utsikten mot Solsiden heller!

Foruten det vanlige kjedelige "fine rom" og "nice interiør" var det noen merkelige ting ved dette rommet som dere kan se i bildene over. Det første dere ser er den bamsen som ligger i stolen, porque? Den hadde en lapp på der det stod at denne bodde på rommet og hva den het. Helt ærlig syntes jeg hele den bamse greien var bare freaky. Måtte til og med spørre de i resepsjonen, men da fikk jeg svar "jada den skal være der, mange av våre gjester syntes det er koselig". Hadde dette vært et barnehotell kunne jeg skjønte det, men dette er et luksushotell midt i Trondheim. Så igjen stiller jeg spørsmålet, porque?

Den andre merkelige tingen er de to CD'ene som tilhører rommet, en Boyzone CD og en Il Divo CD fra nitten pil og bue. What liksom?! Jeg prøvde å finne en CD-spiller på rommet for å se om hotellet ville at jeg faktisk skulle høre på musikken, men det var ingen CD-spiller å finne. Er de der ved en feil kanskje? Glemte vaske damen å fjerne de en vakker vårdag i 1998 kanskje? Det finner vi nok aldri ut av. Dessverre så glemte å ta med min bærbare CD-spiller som jeg glemte på barneskolen på 90-tallet, du Sony Walkmann, meg og deg har mange gode minner sammen.

Utenom at jeg måtte dele rommet med en freaky bamse og at jeg ikke fikk spilt av CD-ene fra mine to yndlings boyband, så er dette et nydelig hotell som er plassert sentralt i Trondheim sentrum og kan anbefales på det sterkeste.

Avstander:

Trondheim torg - 850m (10min å spasere)
Solsiden - 650m (9min å spasere)
Carl Johans gate - 220m (3min å spasere)
Trondheim S - 450m (6min å spasere) 
Hotell i Haugesund - Clarion Collection Hotel Amanda Det ble et regnfullt opphold i Haugesund forrige uke, men dette satte ingen demper for nytelsen av dette nydelige hotellet. Om det ikke hadde vært for Strand Hotell Fevik sin uslåelige plassering på stranden tror jeg at dette hotellet kunne vært Norges fineste hotell. Med plassering rett på Smedasundet i Haugesund sentrum er dette hotellet perfekt for en sommertur til denne byen. Fra mini-suiten i toppetasjen var det nydelig utsikt utover sundet, da jeg satt i sofaen eller i sengen fikk jeg virkelig følelsen av å sveve høyt over byen. Foruten utsikten var det rommets innredning som virkelig toppet oppholdet, det var virkelig luksuriøst og smakfullt.

Det er kanskje ikke vanskelig å forstå at dette hotellet går rett opp på nr 2 av mine favoritt hoteller i Norge. Om man ønsker å koble av fra hverdagen kan en helgetur til dette hotellet virkelig være en fin måte å belønne seg på. Jeg kan på det varmeste anbefale Clarion Collection Hotel Amanda.
Hvordan er livet på veien?

Neste hotell i rekken av innlegg hadde vært Comfort Hotel Stavanger, men siden jeg bodde på den samme suiten som forrige måned, tenkte jeg at et nytt innlegg hadde vært repeterende. Istedet tenkte jeg å skrive litt om hvordan det faktisk er å leve på veien, fordi det er noe jeg ikke har skrevet så mye om tidligere.

Reisingen er en stor del av min hverdag, og all reising foregår via kjøring. Det er meg og min kollega Vegard som reiser sammen bokstaveligtalt gjennom land og strand. Hver måned kjører vi sør-Norge rundt, vi begynner i Bergen og kjører i en stor sirkel med klokken før vi ender tilbake i Bergen ca 3,5 uker senere. Ruten vår varierer litt hver måned, men vi er alltid innom Trondheim, Oslo, Kristiansand og Stavanger. Om man ønsker å se dette vakre vidstrakte landet kan lite sammenlignes med å se den fra veien. Alt ifra dens spektakulære natur til alle små bygder langs veien. 

Som dere sikkert skjønner så blir det veldig mye kjøring, faktisk like mye kjøring på en måned som de fleste kjører på et halvt år. Mange kjørte kilometer betyr veldig mange timer, så da er det lett å forstå at bilen føles ut som mitt andre hjem. Tiden i bilen brukes stort sett til diskusjoner, debatter og musikk. Så mye tid som meg og Vegard bruker i bilen føles til tider ut som et eksperiment, men å tilbringe så mye tid med et annet menneske har lært meg veldig mye om meg selv og menneskelige relasjoner. 

Å reise og leve på denne måten syntes jeg er veldig gøy og svært interessant. "Ny dag, ny by" er et uttrykk som passer veldig godt inn, fordi ofte er det faktisk slik. Å få reise så mye som jeg gjør har f.eks gjort at jeg har forelsket meg i Trondheim, en by jeg alltid gleder meg å komme tilbake til. Jeg har også blitt veldig glad i Stavanger og Oslo, men også andre småbyer som Sandefjord og Lillehammer. Noe jeg aldri hadde sjanse til tidligere da jeg jobbet på et kontor fra 9 - 17,mandag til fredag. En av bivirkningene av å reise fra sted til sted er jeg ofte våkner midt på natten og lurer på hvor jeg faktisk er. Dette er noe jeg faktisk ofte opplever, ikke akkurat et problem, men en ny utfordring jeg ikke opplevde før.

Noe av det beste med å få reise rundt i landet er alle de hyggelige og flotte menneskene jeg blir kjent med, samt det å kunne besøke familie og venner som har flyttet fra Bergen. Og når jeg først er hjemme passer jeg på at jeg faktisk tar meg tid til å treffe venner der også, noe jeg ikke alltid gjorde da jeg var for opptatt med hverdagen. Andre egenskaper som har blomstret er koffertpakke-skillzene mine, noe som kanskje kan forventes siden jeg pakker den ned ca 10 - 15 ganger i måneden. På den andre siden er det å måtte bo ut av en koffert kanskje det verste med å reise så mye. Det kan bli litt repeterende å måtte opp ned PC'en, pakke ut av toalettvesken og brette klærne fire gang på fire dager. Kanskje en liten pris å betale når jeg tenker meg om.

En annen uforventet ting er hvor vant jeg har blitt til å bo i sentrum av alle byer jeg besøker. Jeg har blitt så vant til å kunne gå til butikken, til restauranter og utesteder at jeg føler jeg bor milevis utenfor sentrum når jeg er hjemme i Bergen. I realiteten tar det ikke mer enn 30 minutter å spasere til sentrum, men når du er vant til å bo i midt i sentrum føles det ut som en evighet.

Kommer jeg til leve slik som dette for alltid? Selvfølgelig ikke. Som alle andre ønsker jeg å etablere meg en vakker dag i en enebolig med dobbelgarasje, omringer av et hvitt stakittgjerde. Hvor lenge kommer jeg til å leve dette livet da? Helt til jeg blir lei, noe som ikke kommer til å skje med det første. Fordi jeg syntes dette livet er herlig, nytt, forfriskende, spennende og helt annerledes en slik jeg har levd tidligere. Med andre ord føler jeg meg mer i livet enn noen gang før. 
Hotell på Sørlandet - Strand Hotell Fevik

Det finnes kanskje hotell med mer sentral beliggenhet, rom med mer overdådig innredning og arkitektur som har vunnet flere priser. Men Strand Hotell Fevik er enkelt og greit Norges fineste hotell, ferdig arbeid. Jeg elsker den klassiske interiørstilen, den er luksuriøs, varm og ikke minst koselig. Dette er alle ting som hjelper å trekke dette hotellet opp til toppen av listen, men det som kanskje trekker mest opp er hotellets beliggenhet på Fevik strand. Kun et steinkast unna hotellets fasade ligger det en nydelig sandstrand, kan det bli bedre enn det?

Forrige måned på Sørlandet bodde jeg på Budget Hotel Kristiansand, noe som var en skikkelig nedtur. Nedturen var kanskje enda større enn det den burde være fordi jeg pleier å bo på Strand Hotell Fevik når på Sørlandet. Men jeg er glad for at jeg bodde på det hølet av et hotell i Kristiansand, fordi da jeg ankom Fevik tidsnok for å se solnedgangen med en is i hånden på stranden, var alle sorger glemt og jeg kunne sette enda større pris på denne idylliske perlen på Sørlandet. Siden jeg er på jobb på når jeg bor på disse hotellene rundt om i Norge får jeg kun "ferie" følelsen når det er i helg. På Strand Hotell Fevik får jeg "ferie" følelsen selv om det er en onsdag midt i februar, og det er en følelse ingen andre hotell klarer å gi meg. Ikke close engang.

Jeg vil også nevne personalet på dette hotellet, fordi de er muligens det beste hotellpersonalet jeg har vært borti. Alltid blide, hyggelige, hjelpsomme og man blir alltid mottatt med åpne armer. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor dette er Norges fineste hotell. De fleste hotell på mine ferder er ofte bare et stoppsted, et sted å oppholde seg noen dager før turen går videre til neste destinasjon. Et stoppsted som ofte er glemt etter noen dager, men Strand Hotell Fevik er alltid en opplevelse, en opplevelse jeg alltid gleder meg til å gjenta, et hotell jeg alltid gleder meg til å bo på igjen. Om noen hadde spurt meg om et hotell, en destinasjon som må oppleves iløpet av livet, hadde jeg fort svart uten å nøle "Strand Hotell Fevik".

Avstander:

Sandstrand - 50m (30sekunder å spasere)
Kristiansand - 50km (38min å kjøre)
Oslo - 272km (3timer og 29min å kjøre)
Stavanger - 284km (4timer og 3min å kjøre)
Bergen - 467km (7timer og 55min å kjøre)
Trondheim - 767km (9timer og 39min å kjøre)

 
Les mer i arkivet » Juli 2015 » Juni 2015 » Mai 2015


Hvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015hits