Hotell i Oslo - Comfort Xpress Youngstorget

Forrige uke bodde jeg igjen på Comfort Xpress Youngstorget, og for dere som er faste lesere vet dere at dette er et hotell jeg liker veldig godt. Om det er snakk om weekendtur til Oslo, eller man trenger å bo i hovedstaden pga jobb er dette et veldig sentral og bra hotell. Youngtorget og Torggata som er fullt av restauranter og utesteder, samt at sentrum scene kun er et steinkast unna. Karl Johans og Oslo S er heller ikke mange minutter å gå til. Kommer man til Oslo med bil slik jeg gjør, finner man alltid ledig parkeringsplass i nærheten, noe som er ganske sykt mtp på at man så og si er i Oslo sentrum. Husk likevel at plassene koster penger å stå på ofte mellom 09:00 - 17:00.

Rommet jeg fikk tildelt denne gangen var et stort dobbeltrom (stort for å være på dette hotellet) med som vanlig veldig bra standard. Badet hadde også fin størrelse, det var til og med et skikkelig dusjkabinett! Rommet befant seg på hotellets toppetasje (mener det var 9.etasje), var vendt mot bakgården (skjermet fra støy fra gaten) og hadde en fantastisk utsikt mot Oslo Plaza og Posthust. Som dere kan se på bildet av sengen, er det en stikkontakt på hver side av sengen, enda en ting som gjør at dette rommet havner øverst på listen av rom jeg har bodd på dette hotellet. Med andre ord anbefaler jeg fortsatt dette hotellet på det sterkeste ved opphold i Oslo!

Avstander:

Youngstorget - 160m (2min å spasere)
Torggata -  200m (2min å spasere)
Karl Johans gate - 550m (6min å spasere)
Oslo S - 750m (8min å spasere) 
Bilder fra HaugesundHar vært noe lange og travle dager, har derfor ikke hatt tid å hive ut noen nye innlegg. Har siste uken bodd på noen av de fineste hotellene i Norge, så gled dere til innleggene som kommer. Hiver med noen bilder fra bryggen i Haugesund, hvor jeg befinner meg nå :)
Hotell i Oslo - Quality Hotel 33

Etter Sandefjord ble det Oslo resten av helgen. Bodde på et hotell med et ganske unikt navn, egentlig ganske kult når jeg tenker meg om, Quality Hotell 33. Regner med at 33 kommer av gatenummeret. Hotellet ligger på Økern i Oslo, så ikke veldig nært sentrum, noe som forsåvidt var greit da det ble en rolig kveld. Må faktisk også nevne at personalet i resepsjonen var meget hyggelig, og informerte godt om frokost og samtidig spurte de meg om jeg kjente til hotellet. Kan faktisk ikke huske sist jeg støttet på en så informativ resepsjonist! Uten spørsmål og trøbbel ble jeg automatisk oppgradert til dobbeltrom, så det løftet også hotellopplevelsen opp enda et hakk.

Rommet er ditt standardstørrelse dobbeltrom, smakfullt innredet og med et drøss av stikkontakter, ja til og med skikkelig dusj! Så etter "problemene" med hotellet i Sandefjord var dette en fin opptur. Jeg vil si at dette hotellet er perfekt for de som skal oppholde jeg i Osloområdet, ikke har tenkt seg mye til sentrum og disponerer bil under oppholdet. Det var til og med gratis parkering tilknyttet til hotellet, noe man ikke kan ta som en selvfølge når man bor på hotell i Oslo.

Avstander:

Oslo sentrum - 15km (15min å kjøre)
Hotell i Sandefjord - Clarion Collection Hotel AtlanticBodde fra fredag til lørdag i Sandefjord på et veldig fint hotell ved navnet Clarion Collection Hotel Atlantic. Hvorfor de har puttet på en Atlantic på navet når hotellet ligger minst 1000km fra Atlanterhavet må gudene vite. Kanskje noen på kjedekontoret mente at Atlantic hørtes mer fancy ut en North Sea, men selv med det navnet ligger hotellet fortsatt ca 1km fra sjøen. Det blir det samme som å putte Aker Brygge på et hotell som ligger på Karl Johans gate. Uansett får vi håpe at vedkommende ikke er ansvarlig for sjøforsvaret her til lands.

Noen annet som var merkelig med hotellet var at enkeltrommet er større enn de fleste dobbeltrom man finner på andre hoteller. Ikke nok med det, for å fylle den ledige plassen grunnet enkeltsengen har de puttet inn både sittestol og skrivepult med kontorstol, hvorfor?? Etter mine beregninger hadde det vært rimeligere å bare hive inn en dobbeltseng,droppe de andre møblene, kalt rommet for dobbeltrom, tatt høyere pris og tjent mer penger. De hadde ikke trengt å ta mer for rommet engang, de hadde spart masse penger på innredningkostnader og fått kunder som var mer fornøyd. Igjen, en merkelig avgjørelse jeg håper noen på kjedekontoret får svi for.

Vanligvis hadde nok ikke dette med store enkeltrom plaget meg, men som platinum-medlem i Choice-kjeden er jeg garantert oppgradering av rom. Dette er en av fordelene man får ved å bo veldig mye på hotell. Og her er det viktig å skjønne at det ikke er jeg som setter vilkårene, det er de som som gir kundene sine vilkår som de frivillig setter. Eneste grunnen til at jeg i det heletatt nevner mitt medlemskapsnivå her er fordi det er vesentlig i poenget jeg prøver å lage. For min del kunne de kalt det Rosa-medlem, Elefant-medlem, Pusekatt-medlem og jeg ville vært like fornøyd, men som dere kanskje skjønner er de veldig glad i fancy navn i Choice-kjeden.

Choice-kjeden har frivillig valgt å gi sine platinum-kunder følgene vilkår verd å nevne (sitat fra deres nettside)

"Garantert alltid oppgradering av en "romkategori"

"Du har alltid muligheten til å sjekke ut til frem til kl 18. Husk å meddele resepsjonen"

I praksis betyr dette at jeg alltid får minst et dobbeltrom, og jeg får som regel det, så det er jo supert! Men hvilket svar får jeg når jeg spør om garantien om oppgradering av rom, som jeg forsåvidt siterer fra deres egen nettside? "vi er dessverre helt fullbooket". Og hva var svaret jeg fikk når jeg meldte fra om at jeg ønsket å sjekke ut senere? "Du kan senest sjekke ut kl 13, vi er dessverre helt fullbooket". Jeg har 100% forståelse for det denne damen forteller meg, og derfor er jeg hverken sur eller bitter. Det jeg ikke skjønner er at Choice-kjeden setter vilkår, vilkår som de setter helt frivillig, men som de vet at de klarer å imøtekomme. Jeg syntes de kunne vært mer ærlig med kundene sine og kanskje hatt vilkår som "Garantert oppgradering av rom dersom det finnes ledige rom". Og dette er ekstra irriterende når enkeltrommet like gjerne kunne vært et dobbeltrom, fordi dobbeltseng er trossalt dobbelt så bra som enkeltseng!
Norges beste Pizza - Moskusgrillen på Dombås

Jeg erklærer herved pizzaen på Moskusgrillen på Dombås til Norges beste pizza! Ingen over, og ingen ved siden av, ingen i nærheten engang. Stoppet her og spiste for andre gang forrige lørdag, og pizzaen var minst like god som første gang jeg prøvde den. Glem Peppes, glem Dolly, glem din lokale pizzasjappe om du tror har den beste pizzaen. Fordi ingen av disse kommer i nærheten av smaken til pizzaen på Moskusgrillen. Denne pizzaen er som spiller i en helt annen divisjon!

Jeg har smakt mange forskjellige pizzaer rundt om i Norge, men denne pizzaen, DENNE, den er helt spesiell! Så saftig, så full av smak at du skulle tro at de hadde funnet opp en ny rett som er mer enn bare pizza. Mulig de har det, men at de ikke vet det selv. Fordi jeg er ganske sikker på at denne pizzaen er det neste steget i evolusjonen av pizza. Helt enkelt og greit Pizza 2.0 (uttales Two-point-O).
Hotell i Gjøvik - Comfort Grand HotelDet har vært en veldig travel uke, føler jeg nesten bare har hoppet fra hotell til hotell (noe jeg faktisk har). Dagene har vært svært lange, og derfor har jeg ikke hatt noe til nye innlegg(lite ork er en bedre beskrivelse). Bodde fra forrige søndag til mandag på Comfort Grand Hotel i Gjøvik, som ligger midt i byen. Hotellet er et gammelt hotell, men samtidig ganske fint. Jeg fikk et såkalt businessrom, som av en eller annen merkelig grunn hadde en dobbelseng pluss en enkeltseng. Nå vet jeg ikke hvordan andre bedrifter pleier å ly sine ansatte på reise, men det er vel et gammel uttrykk som går slik: "two's a party, three's a crowd". Så da antar jeg bare at Comfort Grand Hotel i Gjøvik ikke kjenner til dette allmenne kjente uttrykket. 

En ting jeg har latt meg irritere av er dusjer uten dører, men jeg har begynt å se et mønster rundt på norske hotellet. Mønsteret virker å være at jo eldre hotellet er, desto bedre dusj. Mens mange nye hotell har dusj uten dører og sparedusjhoder som er like effektive som en sprayflaske, har alle gamle hoteller jeg har bodd på skikkelig skodde dusjer. På disse gamle hotellene snakker vi store dusjkabinetter med dusjhoder så sterke du kan spraye ned folk med de.

Så om noen, noensinne skulle trenge å bo i Gjøvik kan vel dette hotellet anbefales. Eneste problemet jeg opplevde var at hun som stod i resepsjonen var ny, og det virket som hun hadde jobbet totalt 3 minutter og 23 sekunder som resepsjonist. Så når hun ikke fikk oss sjekket inn, måtte en servitør fra Egon restauranten som lå vegg i vegg komme bort å hjelpe. Bra jobbet med å la ansatte med totalt 38 sekunder opplæring stå alene på jobb Comfort Grand Hotel Gjøvik.

Avstander:

Tror det er en togstasjon sånn rett ned gaten fra hotellet, er ganske sikker på at Gjøvik har en togstasjon.
Hotell i Lillehammer - First Hotel Breiseth

Det ble en uvanlig helg med opphold i to småbyer, noe som kan være uheldig om man kommer fra byen. Har opp gjennom livet hatt noen opplevelser ved å gå ut på landet, bygden, eller hva du vil kalle det. Jeg har f.eks vært en håndfull av ganger ute på Os som er ca 40min sør for Bergen, og det har aldri vært gøy. Med mindre man går ikledd caps, hettegenser og joggesko peker man seg fort ut ifra mengden. På bygden gjør de ting bare litt annerledes, og når man kommer ifra byen må man bare akseptere dette. At de er kreative på bygden, at de gjør det beste med de har, jo det skal de ha. Ute i Lillehammer så jeg f.eks en mann ikledd dress og caps, ikke hverdagskost der jeg kommer ifra.

Så etter å ha vært ute noen ganger på Os, og frarådet å gå ut i Stjørdal, samt en hel rekke andre verre steder, har jeg egentlig lite erfaring med å gå ut på bygden. Jeg hører stadig at det er svært uheldig å gå ut dersom man er en bygutt. Heldigvis er Lillehammer en by som har mange studenter, og siden det skjer mye idretts relaterte aktiviteter der iløpet av året er byen nokså vant til besøk fra diverse kanter. Så jeg var i utgangspunktet ikke noe redd for å gå ut, men siden man er på bygden vet man ikke alltid hva man skal forvente.

Så kvelden natt til lørdag var stort sett en vellykket kveld på byens mest populære utested Nikkers. Et ganske stort og kult utested med fire avdelinger, alt ettersom hva slags kveld man er ute etter. Her finner man alt ifra typisk brun pub til nattklubb med dansegulv. Så jeg koste meg egentlig ganske mye inntil rett før stenging, da det bryter ut slåsskamp på dansegulvet. Jeg står på dette tidspunktet og danser ved siden av to jenter, når jeg ser to karer slå etter de. Det så nesten ut som far og sønn var ute, da han ene så til å være i 20-årene, mens han andre var rundt 55. For meg virker det veldig rart å gå ut med foreldrene sine, men jeg har forstått at dette er ganske vanlig på bygden.

I allefall, av rent instinkt hiver jeg meg over jenta som står nærmest meg for å beskytte hun fra slagene. Dette overrasket meg veldig, jeg har aldri vært i en slik situasjon før, og handlet uten å tenkte i det heletatt! Det var liksom ingen tenking, ingen vurdering av farene, det var som ren refleks. Samme refleks som å beskytte ansiktet sitt når et slag kommer imot deg. Heldigvis får noen folk roet ned mennene som slo etter damene, og vaktene kommer og hiver de ut. Utenom denne hendelsen som heldigvis endte bra, var det en kjekk kveld ute i Lillehammer.

Hotellet jeg bodde på var helt ok, som dere kan se ifra bildene er det ikke det fineste hotellet. Min kollega hadde en fin kommentar da han sjekket inn på sitt rom som jeg mener er en bra beskrivelse: "Velkommen til danskebåten!". Heldigvis var hotellet stille med rommet vendt mot bakgården. Selv med vinduet åpent var det hverken støy fra gaten eller togstasjonen like i nærheten, så det er jo positivt. Sengen derimot, der er en helt annen historie. Jeg tror danskebåten har bedre senger for å si det sånn, jeg kunne bokstavelig talt kjenne fjærene i madrassen. Lite digg for å si det mildt, og trenger jeg å nevne at det var enkeltseng? Ja, det trenger jeg å nevne!

Avstander:

Hotellet ligger midt i byen, alt er innen 5 minutter gange, Lillehammer er en liten by for å si det slik det er. 
Hotell i Stjørdal - Quality Airport Hotel Værnes

Når det fullt i Trondheim fra fredag til søndag er alternativet å bo i Nord-Trøndelag, eller å kjøre videre til sin neste destinasjon. Meg og min kollega valgte en kombinasjon av begge, bo i Stjørdal til lørdag, også reise videre til Lillehammer. Aller helst skulle vi så klart ønsket vi kunne ha bodd i Trondheim i helgen, men som vi alle lærer som små barn, kan man ikke alltid få det man ønsker seg.

Da er neste spørsmål, hvor i Nord-Trøndelag skal man bo? Stjørdal, Levanger, kanskje Steinkjer? Etter flere uker med research og kryssreferansering fant vi ut at Stjørdal var det minst deprimerende stedet å bo utifra alternativene. Alle i Steinkjer virker å hate stedet, og reiser helst til Levanger for å gå ut, mens folk ifra Levanger var hakket mindre negativ til sin hjemby, men mente at Stjørdal tilbydde et bedre uteliv.

Så valget falt naturligvis på Stjørdal, og byen ligger tross alt kun 31min med bil unna Trondheim, ute i gokk med andre ord. Etter å ha snakket med folk vi kjenner i Trondheim ble vi egentlig frarådet på det sterkeste å gå ut i Stjørdal, og som vestlendinger ble vi spesielt frarådet å gå ut på et utested som heter Bamses Pub. Man trenger gjerne ikke være rakettforsker for å skjønne at et utested på bygden ved navnet Bamses Pub er et sted som bør unngås!

Det ble med andre ord ingen tur i Stjørdal, og mest sannsynlig var det den beste avgjørelsen helsemessig! Fordi igår var vi nemlig ute i Lillehammer, en mye mer åpen by som er vant til besøk fra alle kanter. Der ble det så klart håndgemeng, og hvem var den uskyldige som havnet midt oppi det? Joda, selvfølgelig var det meg! Heldigvis endte det bra, men mer om det i et senere innlegg.

Hva med hotellet da? Det var supert det, kjempefine rom med nydelig utsikt og topp standard. Absolutt ingenting å klage på der! Hadde jeg anbefalt å bo i Stjørdal framfor Trondheim? Aldri i livet!

Avstander:

Trondheim - 34km (31min å kjøre)
Trondheim lufthavn, Værnes - 3,3km (5min å kjøre)
Stjørdal stasjon - 450m (6min å spasere)
Hotell i Trondheim - Clarion Collection Hotel Bakeriet

Det har vært noen veldig travle dager, og jeg har faktisk sjekket ut av dette hotellet etter to dager i Trondheim. Grunnet to konserter i Trondheim denne helgen, er alle hotell fullbooket og jeg er nødt å bo i Stjørdal for natten. Litt kjedelig siden jeg er blitt veldig glad i Trondheim, og byens fantastiske uteliv. 

Clarion Bakeriet ligger veldig sentralt i Brattøragata. Hotellet er et gammelt hotell som ut til å ha vært pusset opp på sent 80 - tidlig 90-tallet, men det også veldig fint og sjarmerende. Det var til og med et oppvarmet håndklestativ på badet! Har hørt om disse, men aldri sett de i virkeligheten.

Noen negative punkter er det likevel ved hotellet. For det første kunne jeg høre støy fra andre gjester gjennom ventilasjonsanlegget, for det andre var det ikke verdens mest tette vinduer, så jeg hørte fuglestøy tydelig (hater virkelig fuglestøy!). Det siste punktet er at badet er jo gammelt, så det var ikke så fint, og det var lite med varmekabler i gulvet.

Så dette er egentlig et veldig koselig og sentralt hotell med sentral beliggenhet, ogutenom noen negative punkter hadde jeg ikke hatt noe imot å bo her igjen.

Avstander:

Trondheim torg - 850m (10min å spasere)
Solsiden - 650m (9min å spasere)
Carl Johans gate - 220m (3min å spasere)
Trondheim S - 450m (6min å spasere) 
Vestlandet, du vakre vestlandet!Dagens kjøretur har gått fra Bergen til Ulsteinvik, med stopp i Førde, Stryn, Volda/Ørsta og Flø. Jeg har etterhvert kjørt denne turen noen ganger, men hver gang blir jeg like stum over hvor vakkert det er. Naturen på dette strekket er intet annet enn spektakulært! Om dere aldri har vært på vestlandet bør dere absolutt ta turen, bildene klarer virkelig ikke å representere hvor vakkert det faktisk er. Hver gang jeg kjører dette strekket sitter jeg å måper konstant i syv timer!
Restaurant i Bergen - Ruccola Cafe & RestaurantI forrige uke spise jeg på en italiensk restaurant ved navnet Ruccola rett nedefor Fløyen. Jeg hadde aldri hørt om denne restauranten før, og syntes det alltid er spennende å prøve nye spisesteder. Det er liten restaurant med liten fasade, så det er veldig lett å gå forbi uten å legge merke til den. Jeg bestilte meg penne servert med kyllingfilet, sjampinjong, fløtesaus og parmesanost, mens min kollega bestilte spagetti servert med pesto og parmesanost. Betjeningen var veldig hyggelig (kanskje fordi vi var de eneste på restauranten?), og maten smakte godt. Altså ikke noe spesielt, ikke veldig godt, bare enkelt og greit godt.

Jeg vet at jeg får godt til å høres negativt ut, men det er ikke det jeg forsøker. Godt i min verden er mer som OK +, maten var på ingen måte dårlig, men heller ikke noe spesielt. Ble jeg skuffet? Nei, fordi jeg hadde absolutt ingen forventninger til restauranten.  Så om du ikke er ute etter den beste pastaen i Bergen, og kan nøye deg med godt, så fungerer det helt ypperlig å spise her. 
Bergen - Verdens fineste by!Som alle vet, er Bergen verdens fineste by. Vi Bergensere er kjent for å være stolte av vår by, det er ikke til å legge skjul på. Det er ikke uvanlig at vi omtaler byen som verdens vakreste, ikke bare Norges vakreste, men faktisk verdens vakreste. Jeg er selv stolt over byen min, folkene i den, engasjementet, stemningen, og så klart er jeg meget stolt over hvor vakker den er. Etter å ha reist land og strand står jeg fortsatt ved den påstanden, Bergen er uten tvil Norges fineste by. Hver gang jeg kommer hjem blir jeg like overrasket hver gang over hvor fint det er i denne byen. Arkitekturen, naturen, fjellene og fjordene, det hele henger så vakkert sammen i en rød tråd.

Vi har alle sett bilder av Bergen sentrum, men hvordan ser byen ut utenfor sentrum? Bergen er full av flotte gater, nabolag, fjell og fjorder utenfor sentrum også. Bildene ovenfor er tatt i Damsgårdsveien mellom Solheimsviken og Puddefjordbroen. Dette gamle og historiske skipsverft området som var preget av nedlagte fabrikker, har de siste årene fått en komplett rehabilitering. Når det står helt ferdig om noen år vil en hel bydel har fått en total forvandling, men samtidig så taes det også vare på bydelen sin historie. Små detaljer som restauranter formet som kraner og gamle lagerbygninger omgjort til butikker. Det er dette Bergen handler om, kjærligheten til byen, evnen til å bevege seg mot fremtiden og viljen til å ta vare historien om der vi kom ifra.

Spørsmålet er om vi Bergensere overdriver når sier at byen er verdens fineste? Vel, jeg er ikke helt sikker. Fordi om du tar alle kvalitetene byen har, er det en vanskelig kombinasjon å finne andre steder. Bergen er kanskje ikke den aller, aller vakreste byen i verden. Men å mene at den er den vakreste i Norge og blant toppen i verdens sammenheng, er ikke så fjernt ifra virkeligheten. Byen har nemlig blitt kåret til den nest vakreste byen i Europa av USA Today, kåret til verdens niende vakreste av Trip Advisor, og blant de vakreste ved havet av Huffington Post. Så er Bergen virkelig verdens vakreste by? Ja, jeg tror faktisk det!

 
Strikkegenser + GraffitiI Mariboes gate i Oslo har noen dekket hele siden av et bygg med et utrolig kult kunstverk. Digger grafitti av folk med skikkelige skillz. Tok samtidig friheten til å ta noen bilder av chille genseren min, en strikkegenser med pandabjørner.
Les mer i arkivet » Juni 2015 » Mai 2015


Hvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015hits