Utested i Stavanger - Werners Dilemma

Werners Dilemma var det første utestedet meg og min kollega var på i Stavanger da vi begynte å reise landet rundt ifjor. Av den grunn har kanskje dette utestedet en litt spesiell plass hos meg, da det markerte begynnelsen på noe nytt. Det er en veldig fin pub på strandkaien i Stavanger, med avslappet og kul stemning. Klientellet er voksent, og utestedet har en nedre aldersgrense på 23år. Om du begynner å drikke på byn syntes jeg dette er et veldig fint sted å starte, fordi det ligger mange nattklubber kun et steinkast unna.

Som kanskje mange ikke vet så har alle norske kommuner ulike skjenkeregler, og i Stavanger har de kanskje de merkeligste reglene. I Stavanger stenger alle puber servering kl 01:30, og det betyr som oftest at dørene stenger kl 02:00. Nattklubber derimot skjenker ofte til 03:00, som betyr at dørene stenger kl 03:30. Greit nok det, om ikke merkelig. Det å være obs på er at så og si alle nattklubber tar cover charge, og dette er som oftest kr 150.-, JEG GJENTAR, KR 150,- FOR Å KOMME INN PÅ ET UTESTED! DET ER REN GALSKAP!

Det er ikke slik at kun de kuleste og mest eksklusive nattklubbene tar så mye i inngang, det er regelen heller enn unntaket. Å gå ut i Stavanger krevet derfor planlegging, spør gjerne lokale om hvor man bør gå ut dersom du ikke er ute med venner derfra. Har ved flere anledninger betalt kr 150,- i inngang, for så å komme inn på et folketomt utested. Man kan bli folk blakk ved å ikke gjøre litt research med andre ord!
Hotell i Stavanger - Comfort Hotel Stavanger

Det siste døgnet har livet mitt tatt en helomvending, fordi nå har jeg nettopp sjekket inn på mitt nye rom. Det er ikke noe spesielt med Comfort Hotel Stavanger, utenom at det ligger midt i Stavanger sentrum. Jeg tipper at det er et standard 3-stjerners hotell, og hotellet er på ingen måte hverken nytt eller moderne. Med andre ord er dette et helt ok hotell, men med fantastisk beliggenhet.

Det er to grunner til at jeg er så begeistret, første grunn er at jeg har sjekket ut av det hullet jeg bodde på igår (som de våger å kalle hotell), og den andre grunnen er at jeg nettopp har sjekket inn på en suite! Som dere ser på bildene er det natt og dag mellom det jeg bor på idag og det jeg bodde på igår, og takk gud for det. Dette føles ut som ren luksus med svær seng i egen alkove, stue med stort TV og sofa, samt et bad med eget dusjkabinett! Det er til og med stikkontakter på begge siden av sengen, ren luksus!

Avstander:

Stavanger Sentrum - 0m (tiden heisen tar ned til gateplan)
Fisketorget - 400m (4min å spasere)
Stavanger Jernbanestasjon - 500m (6min å spasere)
 
Hotell i Kristiansand - Budget hotelNår du er liten og gjør noe galt, må du gå på rommet ditt. Når du i senere alder begynner på skolen og gjør noe galt, blir du satt på gangen. Når du er myndig og gjør noe galt, blir satt i fengsel. Når jobben din er å reise rundt i hele landet og du gjør noe galt, blir du satt på Budget hotel i Kristiansand. Den siste påstanden er bare noe jeg mistenker, fordi det hadde vært en rimelig bra straff om jeg hadde gjort noe galt i jobben, noe jeg selvsagt ikke har. Likevel sitter jeg her med følelsen av at jeg har gjort noe galt, noe skikkelig galt. 

Da jeg ankom Budget hotel i Kristiansand etter flere timer kjøring fra Oslo, var den første tanken som slo meg "Hva har jeg gjort galt? Hvorfor blir jeg straffet? Var det noe jeg sa? Har jeg glemt å sende en viktig epost?". Hotellet er bokstaveligtalt laget av sammensatte brakker! Jeg tuller ikke engang, nå er jeg dønn seriøs, sammensatte brakker!

Ved innsjekk får jeg overlevert sengetøy og et håndkle, jeg skjønner fort at dette er noe jeg må montere på egenhånd. Jenten som står bak disken er kjempe hyggelig, og jeg merker at min åpenbare skeptiskhet er noe denne jenten er vant til å oppleve. Hun forteller videre med et helt seriøst ansikt "rommene har jo egne bad og det er jo en veldig fin takterrasse rett opp trappen". Jeg tenker til meg selv "Jeg regner med at det er egne bad, det står jo trossalt et stort skilt på taket med ordet hotell". Likevel begynner jeg også å tenke at de kanskje strekker begrepet hotell litt for langt. Kanskje motell hadde vært en mer presis beskrivelse?

Rommet er vel, ja.... dere kan jo bedømme selv. Utrykket "et bilde sier mer enn tusen ord" er vel korrekt å bruke her. Rommet har i det minste dusjforheng og stikkontakt ved siden av sengen, små seire som føles litt tomme ut nå. Et annet punkt hotellet har i sin favør er at det ligger så og si midt i sentrum, men det er det. Det er de tre eneste positive egenskapene ved dette hotellet. I seg selv en bra bragd, men jeg føler at hotellets negative kvaliteter overveier dets positive med grei margin.

Avstander:

Comfort Hotel Skagerak - 240m (3min å spasere)
Thon Hotel Kristiansand - 300m (4min å spasere)
Clarion Hotel Ernst - 450m (6min å spasere)
Halden fengsel - 354km (72timer å spasere) 

 
En liten tur ut på Aker Brygge

Med en ekstra fridag i helgen og en invitasjon til en bar på Aker Brygge, hadde jeg ikke annet valg enn å akseptere. Det ble med andre ord en tre-dager denne helgen, noe jeg sjeldent byr meg selv på. Rundt kl 23:30 lastet jeg ned appen Uber og bestilt meg en bil. Dette er første jeg gang bruker Uber på egenhånd, og jeg må si at det er en helt genial app. For dere som ikke har brukt dette før, så er Uber en "taxi" app for "kompiskjøring". Alt foregår via appen, alt ifra bestiling, betaling og rating av sjåfjøren. Du kan til og med se hvor langt bilen er unna, og hvor den befinner seg i real time. Helt genialt, jeg håper denne tjenesten kommer til andre byer om ikke lenge!

Rundt midtnatt var jeg kommet fram til en bar ved navnet Underbar, en helt standard brun pub. Baren er ganske koselig og ligger helt i begynnelsen av Aker Brygge.

Etter noen øl og noen timer med hygge på Underbar, legger jeg merke til han ene karen som sitter med gjengen i båsen rett borten for oss. Jeg spør de jeg er med "er det Tshawe som sitter der?", de bekrefter. Mens han reiser seg for å mest sannsynlig ta seg en øl, står han ca to meter ifra meg. Jeg benytter sjansen å spørre "unnnskyld". Ser ikke ut som Tshawe for dette meg seg, og siden kjendiser sikkert blir plaget nok ute på byn lar jeg det bare ligge. Men heldigvis fikk venninnen hans med seg at jeg prøvde å få kontakt og peker Tshawe mot meg. Jeg tar det som et bra tegn, så jeg reiser meg og går bort.

Jeg går bort og hilser, og forteller at jeg en stor fan. Han setter stor pris på dette, og jeg må ærlig innrømme at han virker som en utrolig hyggelig kar med beina plantet godt på bakken. Det er liksom ikke den minste antydning til å være overlegen eller høy på seg selv. Noe man dessverre ikke an si om de fleste kjendiser ute på byn! 

Jeg forteller han videre at jeg har vært fan siden tidlig 2000-tallet, helt siden første sangen han og Paperboys (som de den gang het, Madcon + Vinni) gav ut. Men jeg kommer pokker ikke på hva den sangen heter, men jeg sier til han "du vet jo hvilken sang jeg mener". Han ser litt blankt på meg, og nå føler jeg meg som en dum fan som bare prater ut av ræven. Heldigvis! Etter ca 10 sekunder kommer jeg på hva sangen heter, "Boat drinks"! Nå ser han på meg med et veldig overrasket ansikt, tar seg en liten pause, og sier "Shiiiiit, nå tok du meg nettopp tilbake til røttene. Faen det er lenge siden ass, det er første gang noen har kommet bort til meg og nevnt den sangen". "Takk skal du ha, takk skal du ha" sier han videre. Han kommer nærmere og gir meg skikkelig stor klem, og jeg merker at han oppriktig ble utrolig glad for at jeg nevnte den sangen. Etter det ble vi stående og snakke litt til, mimrende om gamledager. For en type Tshawe er altså, et virkelig godhjertet menneske!

Har dere møtt kjendiser ute på byn før? Var de hyggelig eller var de uhyggelig? 

 

 
DJ and DRUMSIgår kveld var jeg på noe nytt og helt unikt, et konsept som var mye bedre i virkeligheten enn på papir. Ved ankomst på Musikkflekken i Sandvika kl 23:10 igår, visst jeg ikke helt hva jeg skulle forvente. Stedet var nokså folketomt, og på scenen stod det en DJ som ikke klarte å lese publikum. Etter en veldig kjedelig 45 minutter med denne DJ'en kommer endelig personene på scenen alle er der for. På dette tidspunktet har det kommet betydelig flere folk, og stemning har løftet seg mange hakk.

Konseptet er ganske enkelt, en DJ på scenen sammen med en som spiller trommer live. DJ'en er ukjent for meg, en kar ved navnet DJ Mayor Molander. Trommisen er ingen andre enn verdensmesteren Bård Kolstad. Jeg er etterhvert en ganske erfaren konsertgåer, og har stått på første rad foran storheter som Avicii, David Guetta og Steve Aoki. Fra første øyeblikk merker jeg at dette er noe helt spesielt, trommespillingen live av verdensmesteren setter en helt ny dimensjon på musikken. Det hjelper også stort at DJ'en også er veldig dyktig. Bård har ferdigheter fra en annen verden, og er samtidig en fantastisk showman som inkluderer publikum. Selv om eventet var ganske lite i størrelse, ville jeg uten tvil sette dette som en av de beste konsertene jeg noensinne har vært på. Nytt, unikt, rått og engasjerende!
Laaaang dag igår

Igår ble en utrolig lang dag, derav ingen blogging. Etter en lang arbeidsdag tok jeg turen ut på Gardermoen for å hente min bror som er på besøk fra Bergen. Så ble det å kjøre rett ut til min søster på Frogner der min bror skal bo i helgen. Var veldig kjekt å se broderen igjen, selv om det kun er noen uker siden jeg så han sist jeg var hjemme. Det var så klart også veldig kjekt å se min søster og samboeren hennes igjen, de har jeg ikke sett på enda lengre tid!Det ble henging der noen timer, før jeg stakk bort ved Youngstorget og møtte Vegard på en liten privat fest på en bokhandel som heter Cappelens Forslag. Dette er en kul liten indy bokhandel som kun selger brukt engelsk litteratur, her finner man bøker man ikke finner andre steder!

Etter festen ble det en tur ut på det som virker å ha blitt standarden her i Oslo, nemlig Kulturhuset. For de som ikke har vært på Kulturhuset er dette det største utestedet rundt Youngstorget, en veldig stor brun pub med andre ord. Et veldig kult utested med avslappet stemning, der de både har bordtennis og shuffleboard. Kom ikke i sengs før kl 05:00, så idag har det vært deilig å bare slappe av og lade opp igjen batteriene!Trattoria Popolare - OsloIdag var vi og spiste på en italiensk restaurant ved navnet Trattoria Popolare helt nederst på Grünerløkka. For en positiv overraskelse denne restauranten var! Maten var helt utsøkt og er uten tvil en av de beste italienske restauranten jeg noen sinne har spist på! Maten var så full av smak og størrelsene på porsjonene var perfekte. Om dere noen sinne er i Oslo MÅ dere prøver denne restauranten, kan anbefales på det sterkeste!

Hva er den beste italienske restauranten dere har spist på?
#BrannalarmTok bilde av dette kule skiltet som er malt på veggen i gangen tidligere idag, dårlig karma kanskje? Tydeligvis, fordi her på hotellet gikk nettopp brannalarmen! Neida, jeg tror ikke på karma, og det er ikke første gang jeg har opplevd at brannalarmen går på dette hotellet. En dag gikk alarmen kanskje en 3 - 4 ganger, så jeg antok at det bare var en falsk alarm, og heldigvis var det! Jeg var faktisk så lite skremt av alarmen at da jeg hadde kommet meg ned til resepsjonen så var alle andre på vei opp igjen. Så kanskje jeg ikke er den beste personen å være med når det er en faktisk brann, da jeg tror alle alarmer er falske!

Har noen av dere opplevd faktisk brann før?
Oppgradert rom!

Idag er jeg veldig glad, fordi jeg har fått oppgradert rommet! Størrelsen på rommet er bare litt større, men mitt nye rom har mange ting som det gamle manglet! En av mine største klagepunkter er bad uten skikkelig dusjkabinett, så dere kan gjette hvor glad jeg ble da mitt nye bad hadde dette! Badet er også en god del større, så klager ikke på det heller.Mitt gamle rom hadde en ovn under vinduet som ikke gikk ann å justere, så rommet var alt for varmt. Dette kunne jeg fint fikse ved å åpne vinduet, men problemet var at rommet var vendt mot gaten, så det var en del støy fra biler ol. Mitt nye rom har både egen temperaturregulering, varmekabler på badet og er vendt mot bakgården! Så nå har jeg justert temperaturen til en perfekt 20,7 grader og 37% luftfuktighet!

Dette rommet sluttet aldri å overraske, fordi på toppen av kaken så var det ikke bare en stikkontakt rett ved sengen, men hele to! Så jeg har nå luksusen av å plugge inn både PC'en og mobilladeren samtidig uten å ofre noen av sengelampene eller å ha måttet flytte sengen! 

Som dere sikkert har skjønt så er jeg rimelig fornøyd nå. Akkurat nå så føler jeg at det er ganske luksus å bo på hotell! :)
Vulkan / Mathallen i Oslo

Idag var en litt mer chill dag i Oslo, med møter framfor faktisk arbeid. Altså, det er jo også arbeid å gå på møter, men det er så avslappende at det faktisk ikke føles slik ut. Var for første gang på Vulkan/Mathallen i Oslo, et kult sted for de som liker mat! For de som ikke har vært på en mathall (eller en vulkan?) før, er dette en samling av matbutikker (ikke dagligvare) og restauranter. Totalt er det visst 19 matbutikker, 28 restauranter og 10 barer! Stedet er i alle fall døds kult med en fantastisk blanding av ny og gammel arkitektur.

På Vulkan spiste vi lunsj på en restaurant som heter Døgnvill Bar & Burger. Dette skulle visst være en av de beste burgerene i Oslo, men må faktisk si meg ganske skuffet! Det var på ingen måte dårlig, men heller ikke noe spesielt, min vurdering er at burgeren faktisk var litt smakløs! Beste burgeren jeg har smak tilhører fortsatt Tollboden i Kristiansand :)

Har du vært på Vulkan/Mathallen og spist, hvor spiste du og hvordan likte du maten? Har du en restaurant jeg bare må prøve når jeg er i din by? :) 

 
#Arcadehall

Sitter i resepsjonen på hotellet og venter på å bli hentet av min kollega. Ville bare vise dere at de har noen dødskule old school pinball maskiner! Dette er ikke noe man vanligvis ser på hotell, eller andre steder lenger.Ønsker alle en super strålende tirsdag, håper dere har en blid og solfylt dag! :D5 fordeler og 5 ulemper ved å leve på hotell!

Å leve på hotell er ikke alltid rosenrødt, det har sine ulemper, men på den andre siden så er det også mange fine fordeler! Her er mine topp 5 fordeler og ulemper ved å bo leve på hotell.

Topp 5 fordeler

1. Egen vaskedame som kommer og bytter håndkler, sengetøy, rer opp sengen, tømmer bosset, rengjør og vasker for meg! Jeg slipper å tenke å rydde opp etter meg noensinne!

2. Det er som oftest en liten kiosk i resepsjonen som selger vann, brus, mat og sjokolade mm. Det er kjekt å kun trenge å spasere få meter for ubegrenset menge sjokolade og brus!

3. Som oftest bor jeg veldig sentral i byen jeg er i, og det er luksus med kort gangavstand til det meste. Å slippe å bruke penger eller tid på taxi hjem fra byn en lørdagskveld er priceless!

4. Ny helg, ny by, ny utsikt, nye mennesker. Det er kjempe kjekt å få reise rundt og oppleve nye steder hver uke. Norge er et vakkert land med store kultur forskjeller. Man får en helt annen forståelse for hvor enkelte steder får sine stereotyper ifra!

Herlig med stranden rett utenfor dørkarmen på Fevik Strand Hotell en solfylt vårdag!

5. Ofte besøke venner og familie som har bosatt seg rundt om i landet! Jeg får ikke besøkt disse så mye da jeg bodde i Bergen fordi ja, de var alltid langt vekke. Men det er alltid kjekt å besøke disse!

Topp 5 ulemper

1. Lytte hotellrom og bråkete naboer. Jeg vet du kanskje er på en helgetur med kompissene dine, men betyr det at du trenger å skrike på gangen midt på natten? Mens jeg skriver dette hører jeg plystring og synging fra gangen! AAARGGH!

Dette arealet betegnes som felles areal, og her skal det ferdes i stillhet etter kl 23:00!

2. Varme eller kalde hotellrom. Jeg vet at jeg er en smule følsom på temperatur, og liker at det er nøyaktig 20,7 grader og 37% luftfuktighet. Men hvor vanskelig er det å ha en kontrollenhet så man kan velge sin temperatur selv?

3. Utette vinduer. Mulig denne skulle stått som nummer to, men har faktisk ikke opplevd dette så mye i det siste, så derfor er dette nummer tre. Trodde dette liksom var basic hotel building 101 at vinduer skal være tette? Tydeligvis ikke alle steder.

4. Dusj uten kabinet/forheng og varme i gulvet. Denne er dessverre mer regel enn unntak. Det er luksus med eget bad og alt det der, men hvor vanskelig er det å hive opp i det minste en liten gardin slik at ikke hele baderomsgulvet blir vått? Jeg mener, når du bygger et helt hotell kan det ikke koste så jævla mye mer å gjøre dette?

5. Stikkontakter, stikkontakter, stikkontakter og stikkontakter.... Jeg vil gjerne plugge inn både PC'en og mobilladeren samtidig, og ikke måtte velge en av de. De fleste rom har nemlig kun en ledig stikkontakt i nærheten av sengen, og den er ofte plassert under den! Så har i allefall blitt veldig god til å flytte på senger! :)

 

Lurer du på andre ting i forbindelse med hotelliv? Legg gjerne igjen et spørsmål i kommentarfeltet! :D
#Gratulerermeddagen!

Gratulerer med dagen alle sammen! Det har vært en laaang og slitsom dag her i hovedstaden, men har så klart også vært en veldig kjekk dag med gode venner. Jeg har gått så mye idag at jeg satte ny personlig rekord på skritttelleren - 19 958 skritt, eller 12,85km! DÆVEN, det er mange kilometer i finsko! Har ikke vært i Oslo på 17. mai siden jeg var liten og gikk i barnetoget, så det vekket noen gode gamle minner. Hiver med noen bilder fra dagen :)
 
Comfort Xpress Youngstorget - Oslo

Igår kveld ankom jeg Oslo og sjekket inn på Comfort Xpress Youngstorget. Jeg har bodd på dette hotellet en hel rekke ganger tidligere, og jeg må si at jeg liker dette hotellet veldig godt. Hotellet er ligger veldig sentralt i Oslo, med kort gangavstand til bla. Karl Johans gate, og det ligger også kun et steinkast unna alle utestedene man finner på og rundt Youngstorget. For mennesker som meg, mennesker som liker kort gangavstand til det meste, er dette hotellet et bra alternativ for opphold i Oslo. Jeg går nok i forbindelse med jobben, så å kunne å slippe å spasere ti kilometer til nærmeste døgnåpne kiosk er luksus!

Rommet og badet holder høy standard, og er kanskje mer på linje med det dere forbinder med hotell. Skal man bo her hadde jeg riktignok passet på å bestille et dobbeltrom da rommene er ganske små, og badene er enda mindre iforhold til andre hoteller. Jeg bor på et dobbel, og som dere ser på bildene er det ikke akkurat stort. Men som dere ser så er det dobbelseng! Kan ikke si hvor digg det er å ha dobbelseng igjen!  Personlig vil jeg heller ha høy standard framfor store rom hvilken som helst dag i uken! 

Badet er også veldig fint, om ikke ganske lite, men stort nok for meg siden jeg ikke akkurat er en kjempe. Så dersom du skulle være en kjempe, finnes det gjerne bedre hotellet alternativer i Oslo. Det eneste negative med badet er gjengangeren med å ikke ha skikkelig dusjkabinett, så gulvet blir vått hver gang man tar en dusj! ARGGHH! Heldigvis har de utstyrt badet med dobbeltsett med håndkler, sånn at man har noe å tørke gulvet med.

Avstander:

Youngstorget - 160m (2min å spasere)
Torggata -  200m (2min å spasere)
Karl Johans gate - 550m (6min å spasere)
Oslo S - 750m (8min å spasere) 
#ArrivedInOslo

Etter noen dager i Fredrikstad har jeg nå ankommet Oslo. Tror jeg skal bo her i litt over en uke, men orker ikke å sjekke det nå fordi jeg er rimelig utslitt etter jobb idag. Med noen dager i Fredrikstad på CV'en er jeg blitt mer åpen for stedet. Ikke misforstå meg, stemningen fra turen ut på onsdagen er fortsatt ferskt i minnet. Men stedet har uten tvil sitt egen identitet og sin sjarme! Og det er ikke minst en veldig fin by! Skriver et innlegg litt senere om hotellet jeg har sjekket inn på, men nå skal jeg bare chille! Tenkte å hive med noen bilder med dagens antrekk, følte jeg klarte å hive sammen et bra antrekk idag :D Kommenter gjerne dersom dere er uenig! 
Hva gjør man på en helligdag i Fredrikstad ?

Som alle vet, så er det jo Kristi Himmelfartsdag idag. Mange av oss nyter nok denne dagen som begynnelsen av en langhelg, enten på fjellet, på hytten eller på sofaen med Netflix. Siden jeg verken har fjell, hytte, sofa med meg eller Netflix, så er spørsmålet, hva gjør man på en helligdag i Fredrikstad? Jo, man kjører til Nordby ShoppingCenter i Sverige for å spise frokost og handle snus! Det er trossalt bare 37 minutter unna med bil.Jeg er sikkert ikke alene om dette, men jeg får alltid så sykt lyst på MAC'en dagen derpå. Det er noe som er så meget appellerende ved først å forgifte kroppen med alkohol, for så å forsette med å forgifte kroppen med drittmat følgende dag. Så det ble selvfølgelig frokost på MAC'en. NAAAM!!

Etter et utsøkt måltid på MAC'en spaserte vi bort til Nordby ShoppingCenter, altså ca 50 meter. For de som ikke har vært på dette senteret, så er det mildt sagt GIGANTISK ! Og det ser ut som vi ikke var de eneste som tenkte tanken å harryhandle idag, fordi senteret var stappfullt. Det var som det reneste julerushet. Var selvfølgelig uheldig med bildet under, da egentlig ikke ser noe fullt ut, men stol på meg. Senteret var fullt av gale nordmenn som hamstret sprit, kjøtt, tobakk og alt annet folk liker å kjøpe billig !

Etter ca en runde på senteret var vi lei, og gadd ikke henge der mer. Vi bestemte oss for å sjekke ut Strömstad, ca et kvarter å kjøre. Strömstad viste seg å være en koselig liten by i den svenske skjærgården. Byen har ikke mer en ca 13 000 innbyggere, men det var flere mennesker ute i gatene og som satt og drakk utepils enn det var i Fredrikstad idag. Kanskje alle Fredrikstadianerene har flyktet til Sverige denne langhelgen? 

Det er relativt fint i den svenske skjærgården, men siden jeg er fra verdens fineste by og har reiste mye på vestlandet, så skal det litt mer enn til for å imponere. Men svenskene syntes sikkert dette er "Hur bra som hälst!" Små barn, store gleder, er ikke det et uttrykk da ?

 

 
Utelivet i plankebyen !

Fredrikstad du Fredrikstad, hva skal jeg si ? Meg og min kollega (Vegard) tok turen ut i 12-tiden. På vei til "byn" så vi ikke mange mennesker i byen for å si det mildt. Vi vandret bort på bryggen og havnet utenfor Havnelageret, det eneste stedet som var åpent. Vi tok en kort tur innom, men oppdaget fort at snittalderen var ca 58 år + ! Vi skyndte oss fort ut og bestemte oss for å vandre tilbake til hotellet langs bryggen. Som dere ser så er det bokstaveligtalt helt folketomt ! På vei bortover treffer vi en gjeng jenter, vi stopper de og spør om det ikke finnes andre utesteder i Fredrikstad. De forteller oss at de er på vei til Alibi, men vi har nettopp gått forbi der og det er stengt. Istedet inviterer de oss å bli med på et sted som heter OMG. Når vi ankommer OMG merker vi fort at snittalderen er litt mer i vår gate. Vi og de hyggelige jentene finner oss et bort etter vi har bestilt noen øl. Når meg og Vegard bestiller oss vår andre øl, kommer det en kar bort til Vegard og begynner å føkke litt bråk, helt uprovosert (Vegard er verdens hyggeliste fyr liksom!). Da vi er ute for å kose oss, bestemmer vi oss for å heller prøve utestedet ved siden av, som heter Ocean. Vi sier hade til jentene og beveger oss inn på Ocean.

Ocean viser seg å være et ganske fresht utested (sånn på overflaten), men vi klarer ikke legge fra oss følelsen vi fikk på både Havnelageret og OMG. Vi er overrasket og klør oss begge i hodet. Hvorfor er det ikke flere folk ute ? Det er totalt tre utesteder åpne, i en by med nesten 80 tusen innbyggere. Altså, byen er nesten like stor som Kristiansand, men mengde mennesker ute og stemning skriker BYGD !! Det kryr av drita fulle gutter og menn som prøver seg helt åpenlyst på alt og alle, der den neste er enda mer drita enn den første. Mulig jeg ubevisst unngår slike utesteder i andre norske byer ? Men jeg har til og med vært ute en del i Grimstad, og ja til og med Sogndal. Og på de småstedene er både klasse og kultur mange nivå over det jeg opplevde denne kvelden!

Ja du ser korrekt, du trenger ikke å justere skjermen din, eller ta på deg brillene. Det var strategisk plasserte skjermer rundt om på utestedet der de kjørte "peis" med rullende reklame. Dette er virkelig klasse! Mulig jeg litt for mye av en by snobb, eller så er det bare at Fredrikstad faktisk er Norges største bygd ?
Hotell Fredrikstad - Fredrikstad

Da var jeg ankommet Fredrikstad, eller plankebyen som "the locals" kaller det. Hotellet jeg har fått æren av å bo på er Hotell Fredrikstad, jepp, veldig kreativt. Nei, nå er jeg kanskje litt kritisk, navnet er egentlig helt genialt! Det er jo den korteste måten å kunne beskrive hva og hvor det er! Ganske smart når jeg tenker meg om. Hotellet ligger nokså sentralt i enden av gågaten her i byen. Nå er jeg ikke sånn akkurat lommekjent i denne byen, så mulig det synspunktet endrer seg etter noen dager.

Resepsjonen på hotellet er ganske lite, men samtidig ganske fint og koselig. Rommet ville jeg beskrevet som helt ok, mens badet er under par. Fikk enkeltrom, noe som suger ganske kraftig. En verdsetter liksom ikke dette med dobbelseng før man blir tvunget til å sove i en enkeltseng. Og det er kun dusj forheng, som betyr at gulvet blir vått hver gang man dusjer. Det er noe av det verste jeg vet, å måtte tørke gulvet etter en dusj. Skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig å lage en skikkelig dusj !

Et annet problem jeg ofte opplever er mangelen på stikkontakter for å plugge inn PC og mobillader. På de fleste hoteller er det ikke verre enn å flytte sengen litt, eller å ta ut kontaktene til en av lampene. For å løse dette problemet har ingeniørene på Hotell Fredrikstad et tredje alternativ. Sett stikkontakten på motsatt side av sengen, langt ifra alt som heter seng og skrivepult !Da meg og min kollega var på jobb rundt om i Fredrikstad idag spurte vi en hel haug med randoms om utesteder og uteliv. Det er jo trossalt fridag imorgen, så vi tenkte jo at da må det jo være liv på byen. Svaret vi fikk hver eneste gang var som følger: Et merkelig blikk etterfulgt av litt latter. For så å høre ordene "Det er ikke noe å bra liv på byen her i Fredrikstad". Vi må ha spurt minst 4 - 5 ulike personer, men svaret var enstemmig. Litt skuffet, så tar vi til oss alle rådene fra de hyggelige menneskene, og tar oss en tur ut om litt ! Det blir ikke gøyere enn det man lager til selv ! :)


 
We're sorry, but you'll have to use the stairs for once, mr lazy person !

Trening og alle typer fysisk arbeid er supert det. Men noe av det siste jeg har lyst å gjøre om morgen, det er nemlig å bære en stor og tung koffert ned tre etasjer ! Det gikk heldigvis fint da, både jeg og kofferten kom oss helskinnet gjennom hendelsen. Så utenom at en heis som ikke fungerte på slutten av oppholdet, så likte jeg å bo på Best Western Oslo Airport Hotell. Ikveld ankommer jeg min nye destinasjon, stay tuned !
"Spøkelsehotellet" Langesund Bad - Langesund

I februar bodde jeg på et hotell, som tilsynelatende så veldig fint ut på bilder. Hotellet er et historisk hotell oppført i 1926, men jeg har bodd på historiske hotell tidligere, som f.eks Solstrand Hotell og Fevik Strand Hotell. Begge utrolige flotte hoteller som har blitt modernisert opp gjennom tidene, men som fortsatt har sin klassiske sjarme. Med andre ord var jeg ikke skremt av at Langesund Bad skulle være et historisk hotell.Den lange grusveien opp igjennom en skog var dårlig belyst, og hele hotellet så ut som noe av rett ut ifra en skrekkfilm i distansen. Ved ankomst var det allerede blitt seint på kvelden, det var kaldt, mørkt og det blåste ganske kraftig. Resepsjonen var stor, men samtidig tom og svakt belyst. Rommet jeg fikk befant seg i et separat bygg ca 75 meter fra hovedhuset. Inne i dette bygget er det en gammel stue og et gammelt bibliotek der de fleste bøkene er nedstøvet. Det ser ikke ut som det har vært folk her på år og dager. Rommet er fint det, men med de gamle møblene, knirkende gulvet, lyden av den kraftige vinden mot veggen og gjennom sprekkene på de gamle vinduene, får jeg en uro i kroppen. Det hjelper heller ikke at gardinene ikke dekker vinduene, og det eneste jeg ser ut gjennom de er bekmørket over sundet. Jeg tenker at jeg kunne ropt om hjelp, men at ingen i verden hadde kunne hørt meg. Iløpet av natten blir jeg vekket av et stort smell mot ytterveggen, er nok bare den kraftige vinden som nå høres ut som en full storm tenker jeg. I det jeg titter ut over det mørke rommet, får jeg følelsen av at det sitter en skikkelse i den gamle stolen i hjørnet og ser meg direkte i øyene. Skikkelig ubehagelig! Jeg er på ingen måte overtroisk, men akkurat det hjelper lite med følelsen jeg får av dette stedet. En ekkel, naken og hjelpesløs følelse. Etter to ubehagelige netter på dette "spøkelsehotellet" er jeg glad og lettet over at jeg aldri kommer til å bo her igjen.
#nohandsdriving

Med mange timer og kilometer i bilen hver dag, svinger både humøret og energinivået dramatisk. Noen dager er triste, mørke, regnfulle og kalde. Andre dager skinner solen med panoramasoltaket på vidt gap og med Syn Cole på full blæst på stereoen ! Idag var en mellomting, men meg og min kollega glimtet til i rushtiden på vei fra Sørumsand til Lillestrøm. Stemningen var på topp (og meget overtrøtt), så på topp at jeg praktiserte kjøring uten hender på rattet - "Eg kjører i bilen med øynene lukket, null hender på rattet har øynene lukket. Har øynene lukket, har øynene lukket, bare se på meg mamma, har øynene lukket" #fotoshootibilen #nohandsdriving #larsvaular

 
Best Western Oslo Airport Hotell - Gardermoen

Igår kveld sjekket jeg inn på Best Western Oslo Airport Hotell på Gardermoen, jeg vet, en munnfull. Etter å ha bodd på et relativt bråkete hotell ved siden av Trondheim S var jeg spent på hvordan det ville bli å bo på et hotell kun et steinkast unna rullebanen på OSL.

Etter å ha sjekket inn fikk jeg overlevert nøkkelkortet til rom 347, jeg fant fort veien til heisen, og så til rommet. Det første jeg merker da jeg kommer inn på  rommet er at vinduet, som selvfølgelig er vendt mot rullebanen ikke er lukket. Jeg går bort til vinduet og oppdager at det faktisk ikke er mulig å lukke skikkelig. Uff, no go ! Jeg kraver meg ned til resepsjonen igjen, og får heldigvis byttet til et rom med tette vinduer !

Ikke bare har rommet tette vinduer, men det har doble vinduer ! Etter å ha bodd så mye på hotell, har faktisk vinduer blitt noe av det første jeg sjekker. Dessverre er ikke tette vinduer en selvfølge. En gang i Stavanger måtte jeg faktisk bytte hotell siden vinduene ikke var tette!

Det skal rikignok sies at støyen ikke er i nærheten av det jeg opplevde på P-Hotels Brattøra, men støyfritt er det aldeles ikke. Heldigvis lander (eller letter) det siste fra flyet kl 23:50, så det er deilig at det faktisk er nattero på dette hotellet !

Rommet og badet holder god standard, selvom jeg tipper at standarden er fra tidlig 2000-tallet. Med andre ord, ikke det fresheste eller det mest moderne hotellet jeg har bodd på, men jeg syntes det er fint og koselig. Det er frokost på hotellet fram til kl 10 (skippet dette idag da det ble en sein natt) og veldig gode parkeringsmuligheter rett utenfor døren. For opphold i Oslo er det ikke det mest sentrale, men om du skal oppholde deg i Romerike og har bil, syntes jeg dette hotellet er et bra alternativ.

Avstander:

OSL Gardermoen - 4,4km (5min å kjøre)
Jessheim - 8,8km (13min å kjøre)
Lillestrøm - 33km (27min å kjøre)
Oslo - 53km (40min å kjøre) 
P-Hotels Brattøra - Trondheim

Etter et fire natts opphold på P-Hotels Brattøra i Trondheim, har jeg ankommet Best Western Oslo Airport Hotell. Jeg kjører ca 5000 kilometer i måneden og ser dessverre mye stygg kjøring ute på veiene. Idag måtte jeg faktisk bremse ned til en komplett stopp for å unngå å frontkollidere med en bil som kom imot, dette er det nærmeste jeg har vært en frontkollisjon. Skikkelig skumle greier ! Min kollega, som satt i passasjersetet ringte umiddelbart til politiet med opplysninger om hendelsen og detaljer om bilen. Om det førte til noe som helst, er helt umulig å si. 

Trondheim har virkelig blitt mitt andre hjem, jeg elsker byen og menneskene i den. Iløpet av helgen ble det to turer ut på Diskoteket, utvilsomt Trondheims beste bar / utested. Der serverte drinkmaster Dennis (aka. Neil deGrasse Tyson) byens beste drinker, mens ølmesteren Torodd leverte som vanlig øl i særklasse !

P-Hotels Brattøra er et helt greit hotell med relativt store rom og bad. Standarden er faktisk veldig god, og om jeg ikke husker feil er dette et av de billigste hotellene i byen. Så for prisen er det lite å klage på, men hotellet har potensielt noen klagepunkter som kan være en "dealbreaker". Det største klagepunktet er at hotellet ligger rett vedsiden av togstasjonen og togskinnene. Får du et rom på samme side som togskinnene betyr dette mye støy på dagtid. Om natten er det mye bedre da det ikke er så mye togtrafikk, men dette kan også variere stort avhengig av hvilken dag det er. Det virket som det var mye mindre togtrafikk om natten i helgen sammenlignet med ukedagene. Et annet punkt som kan trekke ned er at det ikke er det mest sentrale hotellet i Trondheim (avstander under). Det siste punktet er at hotellet ikke har noen frokostbuffe, istedet får du servert en sandwich (sånne som de har på bensinstasjonen) og en liten appelsinjuice (0,2l) på døren hver morgen. For å si det rett ut så spiste jeg ikke den sandwichen en eneste gang, men juicen er faktisk ganske god, om ikke litt utvannet. 

Avstander:

Trondheim torg - 1,2km (14min å spasere)
Solsiden - 900m (12min å spasere)
Carl Johansgate - 500m (6min å spasere)
Trondheim S - 200m (2min å spasere) 

 


Livet på hotell... et glamorøst liv ?

Alle har bodd på hotell, enten det har vært ferieturer, weekendturer eller enkelte overnattinger. Hotell vekker gode minner og varme følelser hos de fleste av oss. Vi forbinder ofte hotell med den dødsfete konserten i Oslo, den solfylte uken på Sørlandet, eller den drøye fyllaturen til Trondheim. Du ankommer din destinasjon, sjekker inn på et hotell, for så å gå ut og utforske det nye og ukjente. Hotell er luksus med dobbelsenger, ensuite, frokostbufféter, minibarer ,vaskehjelper , treningsrom, svømmebassenger, alt en trenger for en behagelig og avslappet opphold.

Kanskje de fleste av oss kunne ønske å faktisk bo på hotell på heltid ? Hvordan hadde det vært ? Er våre gode minner og assosiasjoner med hotell farget av at vi faktisk var på ferie, weekendtur eller på konsert ? Kanskje, kanskje ikke ? Er et liv på hotell virkelig et glamorøst liv ? Det kan du bedømme ! Jeg bor nemlig på hotell ca 25 dager i måneden, per måned, på ulike hoteller rundt om i Norge. Vær med meg på reisen som er, livet på hotell.


Les mer i arkivet » Juni 2015 » Mai 2015


Hvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015hits