Hotell i Kristiansand - Comfort Hotel KristiansandPå Comfort Hotel Kristiansand finnes det to "suiter" på hele hotellet. Jeg er usikker på om det faktisk er mulig å bestille disse rommene, du må nesten vite at de eksisterer for å kunne få booket de. Det finnes dette ca 35-40kvm store rommet, mens det andre er ca 50kvm med samme utforming, men bare større. Med unntak av disse to rommene er de resterende rommene enten enkeltrom eller dobbeltrom. Jeg har bodd på dobbeltrommene flere ganger, og der er det ingenting å klage på, de er helt supre de. Ingenting kan riktignok sammenlignes mot en stor og flott suite.

Tro det eller ei, men noen ganger foretrekker jeg faktisk å bo på små rom, mange av de er veldig koselige. Spesielt dersom jeg bare skal bo på et hotell en natt, bryr jeg meg faktisk sjeldent om rommet er stort eller lite. Ved lengre opphold derimot, er det veldig hyggelig å få bo på rom med litt størrelse. Da har man litt tid til å faktisk bruke plassen, pakke ut litt klær, ja til og med henge de opp i skapene.

Utrolig nok tok det meg ca syv eller åtte måneder for å ta hele rom i bruk. Jeg kunne få tildelt store og flotte rom, med stuer og badekar, men dette var fasiliteter jeg aldri brukte. De par siste månedene derimot har jeg blitt veldig flink å bruke stuer og sofaer. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor det tok meg så lang tid å bruke hele rommet, det er veldig merkelig å tenke tilbake på, men nå koser jeg meg virkelig med å ta i bruk hele rommet. Akkurat nå, i det øyeblikket dette innlegget blir skrevet sitter jeg faktisk i stuen i en junior-suite i Tønsberg. Soverommet og sengen jeg så vidt sett, eller touchet. Kankje jeg til og med skal slå på TV'en etterpå og se en god gammeldags film.
Hotell på Langesund - Quality Hotell SkjærgårdenSAMSUNG CAMERA PICTURES

Sist jeg bodde på et hotell i Langesund bodde jeg på spøkelseshotellet, Langesund bad. Det hotellet er en av de verste og skumleste hotellopplevelsene jeg noen sinne har opplevd. Med full storm og utette vinduer midt på vinteren i et eldgammelt hotell, var det ikke lett å føle seg komfortabel. Det er gjerne derfor enkelt å forstå at jeg var skeptisk til å bo enda engang i Langesund. Det tok ikke lang tid før jeg lettet skuldrene etter ankomst, fordi i kjent Choice-stil var dette et hotell som holdt standard. Hotellet minner faktisk veldig mye om Quality Hotel Resort Sparsborg, men med bedre beliggenhet og i maritim stil. Rommet var smakfullt innredet, og med høy standard. Rommet hadde til og med den fancie køyeseng-i-vegg løsningen jeg har sett på andre Comfort hoteller, smart om man skal ha gjester på rommet. Siden ankomst var seint, avreise var tidlig, er Langesund fortsatt et sted jeg kun har opplevd i mørke. Jeg har hørt at Langesund er et populært sted å feriere om sommeren, siden jeg ikke selv har opplevd det, får jeg ta det folk sier på ordet. Om dette er et sted du og dine skal feriere, kan jeg i det minste anbefale dette fine hotellet.
Hotell i Oslo - Comfort Hotel Xpress Central StationEtter å ha bodd på samme hotell i Oslo kanskje de siste månedene syntes jeg det var hyggelig og forfriskende å prøve noe nytt! Da jeg ikke hadde hørt om dette hotellet tidligere hadde jeg heller ingen forventninger, men herre jemeni ble jeg positiv overrasket! Selv om rommet kun var av vanlig dobbeltrom størrelse, altså ikke en suite, kan jeg med hånden på hjertet si at dette er en av de fineste rommene jeg har bodd på, samt en av de beste hotell opplevelsene jeg har hatt. For det første syntes jeg at møbler, gulv, tapet, farger, innredning, lamper osv var smakfullt og moderne.

Det andre som virkelig gjorde rommet til blant de beste jeg har bodd på er belysning. Her er det mange hoteller som bommer fullstendig (sitter bla på et rom i Stavanger nå som bommer ganske bra på dette). Belysning er like viktig som innredningen, belysning skal forgå i lag, helst tre til fire lag for å lage best mulig stemning og atmosfære. Og dette rommet på Comfort Hotel Xpress Central Station har noen av den beste, om ikke den beste lyssammensetningen jeg har sett på et hotellrom! Utover kvelden pleier jeg som regel å slå av lys et lag av gangen. Først de i taket, så vegg eller gulvlamper, og til slutt lampene ved sengen. Dette fører til en naturlig neddimming av lyset og kroppen kan lettere klargjøre seg for søvn. På dette rommet satt jeg derimot med alle lysene på til langt ut på natten, ikke det lureste, men jeg ville oppleve denne atmosfæren så lenge som mulig. Har jeg fått et nytt favoritt hotell i Oslo? Mulig, bodde nemlig på et nydelig hotell forrige uke. Følg med de kommende ukene for å lese om det hotell! 
Hotell i Trondheim - Comfort Hotel Trondheim

Mulig dere begynner å bli lei av å lese om dette hotellet, men jeg er i allefall ikke lei av å bo her, fordi dette er et hotell jeg virkelig er blitt glad i. Når man bor så mye på hotell som jeg gjør, blir man ofte litt bedre kjent med de som jobber i resepsjonen enn andre gjester. Og på noen hotell få man da gjerne tips på dette beste rommene, alle mennesker er kanskje skap likt, men det er ikke hotellrom. Selv på hotell som ikke offisielt har suiter, så finnes det alltid rom som er større og bedre enn andre. På dette hotell finnes det heldigvis to rom er veldig mye større andre rom, og dette her er det ene av de. Av egen interesse ønsker jeg ikke å dele dette informasjonen offentlig på nettet, men om du eller dere faktisk skal bo på dette hotellet, send meg gjerne en epost. Så kan jeg dele informasjonen med glede!
Hotell i Arendal - Clarion Tyholmen Hotel Arendal

Det er ikke mange ganger jeg nedgraderer rommet, men på dette flotte hotellet på Sørlandet, så gjorde jeg nettopp det. Jeg fikk nøkkelkortet til en flott suite som var fordelt over to etasjer. Og det er grunnen til at jeg byttet, to etasjer, hvem i huleste trenger et rom på to etasjer? Eller kanskje et bedre spørsmål, hvem i huleste vil ha et rom over to etasjer? Ikke meg, så nei takk!

Nå skal det sies at jeg er oppvokst på byens beste kant, Fana. Så jeg er vant til både det ene og det andre, men selv for et selverklært medlem av eliten finnes det grenser. Hvordan spør du? Vel, fordi luksus handler ikke bare om plass, men om utførelse og utforming. Å ha badet på en annen etasje enn soveværelset er bare sykt upraktisk, og noe jeg ikke ønsker å ha noen deltakelse i. Når mine foreldre klarte å ha minst et bad for hver etasje i villaen jeg vokste opp i, så skulle man tro at en hotellkjede som er verdt milliarder skulle ha klart det samme. Standard foran antall kvadratmeter er slik jeg liker det. Fordi når du og vennegjengen er ute på byen og drikker Cava, så er det pris per kvadrat, eller pris per liter som gjelder.

Foruten mangelen på god planløsning, er dette et hotell av ypperste klasse, ja selv for en Fana gutt som bruker sine ferier i Puerto Banus, på Dr. Holms og på Smestad vest. Med et rom som svevde over havet, og en utsikt så nydelig som på bildet over, er det lite annet å klage på. For guds skyld, hotellet hadde til og med air condition, rett og slett imponerende! 

 
Hotell i Sarpsborg - Quality Hotel & Resort SarpsborgAv en eller annen grunn blir bildene fra noen hotellrom dårlige selv om bildene er tatt på lyse dagen og med full belysning på rommet. Merkelig fenomen, mulig jeg må ha meg et bedre kamera? Til hotellet da. Jeg bor som regel på "forretningshotell"  eller sentrumshotell. Så da visste jeg ikke hva jeg kunne forvente meg av et Quaity Resort Hotell, altså et familiehotell.

Ved ankomst var det tydelig at dette hotellet hadde annet klientell enn det jeg er vant til fra sentrumshotell. Hotellet virket fullt av konfirmanter samt deres gjester, også var det et landstreff innenfor et eller annet som hadde tiltrukket seg masse 70 - 80 åringer. Morsom kombinasjon om du tenker over det. Feiring av de som er på vei mot å bli voksne, samt de som har vært voksne så lenge at de har en hel livstid å mimre tilbake til.

Etter innsjekk merket jeg fort at dette hotellet er betydelig større enn de sentrumshotellene jeg vanligvis bor på, og minnet meg veldig om de familiehotellene jeg har bodd på da jeg var på ferie som barn i USA. Hotellet hadde ikke mer enn tre etasje, men var delt inn i tre eller fire like fløyer, som de fleste familiehotellene på andre siden av dammen. Noe annet som minnet meg om et feriehotell fra barndommen, og da spesielt et hotell i Las Vegas, var Superland. Superland, som er en del av dette hotellet, er en del som inkluderer et eget badeland, minigolf, klatrevegger og hinderløypebane. Med andre ord er dette hotellet virkelig rustet til en gøyal weekend med barna. 

Det var helt ærlig veldig interessant å oppleve et hotell som er så annerledes enn det jeg er vant til, og må si at det var også gøy å spille minigolf igjen! Skal man på weekendtur eller ferie med barna til Østlandet, er dette absolutt et hotell jeg kan anbefale. Skal man på weekendtur som kjærestepar, ektepar eller kompisgjeng, finnes det hotell som ligger veldig mye mer sentralt mtp Sarpsborg eller enda bedre, Fredrikstad.
Hotell i Trondheim - Comfort Hotel TrondheimDet ble Comfort Trondheim ved siste opphold i Sør-Trøndelag, og dette hotellet er som alltid perfekt. Med en beliggenhet midt i byen er det kort vei til dagligvare, døgnåpne kiosker, restauranter, shopping og Trondheim sitt fantastiske nattliv. At hotellet også ligger i en rolig sidegate har vært genialt, da man ikke får alle bakdelene ved en super sentral beliggenhet. 

Vel... utenom denne gangen! Fordi denne gangen fikk jeg et hjørnerom i andre etasje rett mot hovedveien. At rommet var plaget av støy er å si det mildt, fordi når man kan høre samtalene til menneskene på fortauet nedenfor kan du tenke deg støyen fra busser og motorsykler. Etter et døgn var jeg tvungen til å bytte til et rom mot bakgården, som gjorde at resten av oppholdet mitt ble en fryd. Rommet hadde også store gulv til tak vinduer, noe jeg vanligvis elsker, men når man ligger på andre etasje og mørket har senket seg kan det være litt ubehagelig at alle og enhver har direkte innsyn i dine kveldsaktiviteter.

Neste måned på dette hotellet blir spennende da jeg har fått reservert et stor rom i fjerde etasje. Som alltid, kan jeg på det varmeste anbefale dette supre hotellet midt i Trondheim.
Hotell i Stavanger - Clarion Hotel Energy

Etter å ha bodd på stort sett det samme hotellet de siste månedene i Stavanger var jeg glad da jeg fikk høre at jeg skulle bo på dette. Det er veldig kjekt å bo midt i sentrum, men med mindre det er helg så er det faktisk ganske hyggelig å få bo litt utenfor også. Stavanger er det stedet i Norge som har fått hardest medfart etter svake oljepriser, og det merker man på hotellpriser i byen. Dette hotellet er enkelt Choice-kjeden sitt flaggship i Stavanger, men med priser på nivå med Comfort midt i byen er det vanskelig å ikke la seg friste ihvertfall i noen dager.

Med romdesignasjon 6000 fikk jeg gleden av å bo på en nydelig suite i øverste etasje med nær 180 garder utsikt fra skråvinduer som gikk fra gulv til tak. Selv uten sjøutsikt er dette en av de fineste suitene jeg har bodd på. Utsikten og de gigantiske vinduene gjorde dette rommet til en helt aldeles spektakulær opplevelse. Hotellet imponerte også på andre områder, deriblant kundeservice. Som Choice-medlem får man mulighet å velge en medlemsfordel, jeg har bla valgt gratis brus. Dette er en brus jeg vanligvis kan hente i resepsjonen eller ta fra minibaren dersom dette er utstyrt. Da det ikke fantes Fanta i minibaren tok jeg turen ned til resepsjonen, men da jeg kom ned ble jeg skuffet at de ikke hadde Fanta der heller. Damen i resepsjonen fortalte at hun skulle få noen fra den stengte restauranten til komme opp på rommet mitt med en Fanta så snart som mulig. En liten ting å gjøre, men jeg ble imponert over hvor lett og smidig personalet ordnet problemet.

Som dere nok skjønner er dette et nydelig hotell jeg hadde ett flott opphold ved. Dersom man kan klare seg uten å bo i Stavanger sentrum kan jeg anbefale dette hotellet på det varmeste. Hotellet ligger helt greit sentralt dersom man besitter bil, men befinner seg en god 51min spasertur fra sentrum.
Hotellfrokost
Etter å ha truffet en fantastisk fastleser idag, fikk jeg forespørsel om å skrive litt om hotellfrokost. Så jeg takker meget for forespørselen, og tar gjerne imot forespørsler på andre temaer dere lurer på. Så hotellfrokost da, dette er noe jeg hører at alle elsker. Ferskt brød, et hav av forskjellige pålegg, nystekte egg, nykokte egg, eggerøre, bacon osv osv. Dette er det alle forbinder med hotellfrokost, og ja, dette stemmer nok med virkeligheten mesteparten av tiden. Før jeg laget dette innlegget tenkte jeg at det måtte jo florere med bilder at flotte hotellfrokoster på mobilen min. Men nei, etter å ha hatt mobilen min i ett helt år nå i september hadde jeg ikke tatt ett eneste bilde av hotellfrokoster. "Porque no?" Tenker du kanskje?

Svaret er ganske enkelt, selv om frokost på hotell er noe de fleste tenker er luksusen selv, så er det som alt annet. Etter to måneder med egg og bacon hver morgen blir man mildt sagt meget lei. Det spiller ingen rolle hvor god maten er, man, eller i allefall jeg blir lei om det samme spises for ofte. Jeg har vært så lei at jeg ikke tror at jeg har spist en eneste hotellfrokost siden mars i år. Som alt annet trenger man variasjon, og det er nettopp derfor jeg har hoppet over hotellfrokosten. Alternativ til egg og bacon blir skive med et eller annet pålegg, men etter å ha spist skiver siden første året på barneskolen finnes det få ord som beskriver hvor lei jeg er av denne næringsvaren. For dere som kun bor på hotell noen ganger i året, nyt den nydelige hotellfrokosten så masse som dere orker, fordi den er som sagt veldig god mesteparten av tiden. Dere er på den måten heldige, og jeg tror jeg måtte ha sluttet å bo på hotell for å kunne nyte den igjen. Ordtaket "for mye av det gode" er absolutt et uttrykk som fortsatt lever i beste velbehold.
Hotell i Kristiansand - Comfort Hotel Kristiansand

Må si at dette hotellet fort har blitt yndlingshotellet i Kristiansand. Hotellet er fint og moderne, med gode størrelser på rommene. Med en beliggenhet i smørøyet av Kristinsand, midt mellom markens og togstasjonen, er alt av servicetilbud ol. innen en arms rekkevidde. Selv om hotellet ligger midt i sentrum er beliggenheten faktisk i en rolig sidegate uten hverken biltrafikk eller støy fram folkemengder. Støy fra både trafikk og folk generelt kan ofte være en bakside av sentral beliggenhet. Spesielt på sommertid når man ofte må ha åpne vinduer for å ikke dø av varme på aircondition-løse rom, men også støy fra festglade nordmenn kan være meget sjenerende.

Rommet jeg bodde på hadde en morsom funksjon jeg ikke har sett før, en køyeseng som var gjemt inni veggen. Du leste korrekt, gjemt inni veggen. Rett og slett en genialt løsning som var kjempe enkel å bruke, samt plassbesparende. En annen veldig positiv ting med dette hotellet er egen parkering med inngang fra selve hotellet, noe som er veldig sjeldent å finne på et sentrumshotell. Så er du eller dere på jakt etter et bra hotell for opphold i Kristiansand kan jeg anbefale dette hotellet på det varmeste!

 

 
Hotell i Sandefjord - Clarion Collection Hotel Atlantic

Etter en dårlig opplevelse som Platinum-medlem i Choice kjeden på dette hotellet for noen måneder siden var jeg spent på behandlingen denne gangen. Forrige gang jeg bodde på dette hotellet fikk jeg hverken romoppgraderingen eller mulighet til å sjekke ut seint, noe jeg har krav på ifølge Choice kjeden sine egne vilkår. Heldigvis fikk jeg tildelt et dobbeltrom, samtidig som at det ikke var noen problemer med sein utsjekk søndagen. Og alt dette er veldig bra, ikke minst fordi Choice kjeden gir meg disse vilkårene frivillig, men også fordi dette er faktisk et meget fint hotell i en veldig fin by. Som dere kan se på bildene holder rommet veldig høy standard og klasse! Smakfullt innredning med fløtte møbler gir rommet en nydelig atmosfære.

Dette er andre gang jeg er i Sandfjord på sommerhalvåret, og jeg må si at dette er en perle av en sommerby. Sentrum er ganske liten da dette ikke er en stor by, men alt er laget til veldig fint i denne byen, både gater og arkitektur. Sandefjord er absolutt en av mine favoritt sommersteder, en virkelig perle! Et lite stykke utenfor sentrum finner man en nydelig langgrunn sandstrand. Da jeg ikke hadde det beste været i Barcelona, var det ekstra kjekt å kunne ta søndagen på stranden i Sandefjord. Vannet var riktignok iskaldt, men 25 grader og strålende sol på land er noe jeg kan leve med. Hotellet ligger nokså i sentrum, og selv om jeg hadde en hyggelig opplevelse denne gangen nøler jeg med å kunne anbefale hotellet til andre. Stillingen er nå 1-1 etter en dårlig opplevelse og en god opplevelse på dette hotellet. Forhåpentligvis vil jeg kunne ha flere gode opplevelser på dette hotellet, men sånn det ligger an nå kan jeg faktisk ikke anbefale dette hotellet før jeg opplever flere gode opphold.
Hotell i Barcelona - Hotel Barcelona Golf Resort & Spa

Resten av uken i Barcelona var på dette flotte hotellet 40 minutter innland fra Barcelona. Du tenker kanskje kjipt å bo så langt fra stranden, men forutsetningen ved å bo på dette hotellet var å ha leiebil. Likevel, å måtte kjøre 40 min for å komme til stranden er likevel ikke optimalt, og jeg er helt enig, neste gang blir det å bo på hotell i nærheten av stranden. På denne turen var det nok greit å bo her og ha leiebil fordi været den uken var heller ustabilt. Det var flere dager med regn og temperaturer ned mot 20-tallet. Så var faktisk nødt til å kjøre noen timer de fleste dager for å finne sol og varme, ikke akkurat noen man forventer på en tur til solfylte Spania. De fine med det var jo at vi gått på 5 ulike strender iløpet av uken. Hotellet hadde et ganske fint basseng, men jeg foretrekker stranden når det er et alternativ.

Hotellet var faktisk veldig fint, og med store og flotte rom. Badet var kanskje det kuleste, med en åpen løsning mot resten av rommet. Badet er noen av det største jeg har sett på et hotellrom, og er langt over det jeg har sett av bad på norske hotell. Med egen aircondition var det enkelt og behagelig å ha perfekt temperatur også, noe jeg savnet umiddelbart da jeg kom hjem til norske hotell igjen! Så et fint hotell med flotte rom ja, men, og en stor MEN! Servicen på hotellet er noe av det verste jeg har opplevd! Ved ankomst klokken 14 ble vi fortalt at rommene skulle være klare om ca 30 min, dette ble vi fortalt helt frem til kl 16:30 da rommene endelig var klare. To en halv timer med venting! Lei av å vente og glad for å ha ikke kastet vekk absolutt hele dagen med venting ankom jeg et rom som ikke var i nærheten av innsjekkingsklart! Rommet stinket parfyme og det så ut som noen nettopp hadde hatt fest der. Jeg stormet ned til resepsjonen og fikk heldigvis overlevert nøkkelkort til et rom som var vasket og ryddet.

Etter dette heller uheldige første inntrykket ble dessverre ikke servicen noe bedre. De ansatte i resepsjonen oppførte seg som zombier, uten smil og med døde blikk. Restauranten / baren hadde hyggeligere ansatte som i det minste smilte, men med ekstreme ventetider på å få bestille var heller ikke dette en god opplevelse. Og hotellet manglet også en annen vesentlig ting, en mini-kiosk. Så det var med andre ord helt umulig å få kjøpt seg noe å drikke eller å spise etter at restauranten var stengt, altså hva pokker?! Dette er noe så og si alle norske hotell har, ja de selger ting drit dyrt, men du har i det minste muligheten til å kjøpe deg noe dersom det er behov. Dette er nok noe hotellene tjener fett på, men er også noe jeg setter kjempe stor pris på. Er jeg sulten eller tørst på kvelden eller midt på natten kan jeg enkelt hoppe i heisen å få kjøpt meg noe. Som dere skjønner er ikke dette et hotell jeg egentlig kan anbefale til noen. Er du jakt etter et rolig hotell som er litt tilbaketrukket fra en by busslast med turister finnes det mange bedre hotell enn dette i Spania. Hold dere unna! 
Hotell i Barcelona - Hotel Catalonia La Sagrada FamiliaAnkom ikke hotell før kl 02:00 natt til forrige fredag, etter at flyet fra Gardermoen var 1,5 timer forsinket. Bildene jeg har brukt her fra Google da jeg glemte å ta bilder ved ankomst. Hotellet var faktisk overraskende fint og moderne, med super aircondition. Det eneste jeg hadde å bemerke, var at rommet luktet røyk, men dette forsvant etter en dag. Før avreise hadde jeg forhørt meg om steder å sjekke ut, samt også fra en hyggelig Fransk dame fra drammen på flyet. Stedet som gjentok seg var La Rambla, dette burde vi absolutt sjekke ut på dagtid og nattestid. Har jeg en anbefaling så er det å holde seg unna La Rambla, som etter min mening er en skitten og ekkel turistfelle. Gaten er stappfullt av turister, lommetyvbander og gateselgere som stopper deg hver tiende meter for å selge deg øl og narkotika! Utestedene på La Rambla er heller ikke bedre, med norske priser, svindyr cover-charge og dårlig service! Mitt råd er derfor, med mindre du skal på fyllatur uten hensyn til liv, helse og økonomi, hold dere unna La Rambla!

Byen er generelt en veldig fin by, men å reise for å oppdage selve byen ville jeg anbefalt å gjøre utenom sesong. Og med kun to dager i selve byen hadde jeg ikke mye tid til å se så veldig mye heller. En uke eller to sent på høsten eller på våren tror jeg hadde vært perfekt for oppdagelse av Barcelona. Så med det som teknisk sett var 1,5 dager fikk jeg dessverre egentlig ikke dannet meg et skikkelig inntrykk av byen. Lørdagen regnet det i Barca, og siden jeg var mer higen på strand og sol, ble det en kjøretur en time sør til Sitges istedet for sightseeing. Sightseeingen som ble foretatt var å kjøre forbi den historiske kirken La Sagrada Familia, som er en helt sinnsyk konstruksjon som absolutt må sees med det blotte øyet!

 

 
Hotell i Kristiansand - Comfort Hotel KristiansandJeg beklager så masse for seine oppdateringer, skal prøve å få ut flere innlegg denne uken. Mye arbeid, sene kvelder og en uke i Spania har resultert i lite tid til blogging. For nøyaktig nesten en måned siden sjekket jeg inn på dette flotte hotellet i sentrum av Kristiansand, hotellet ligger ca 30 meter fra Markens, så en meget sentral beliggenhet. Jeg hadde strålende vær helgen jeg tilbragte i denne byen, mulig jeg har vært veldig heldig, men jeg syntes jeg har hatt fint og varmt vær helt siden begynnelsen av Juli. Mulig reisingen ha ført til at jeg har bommet på alt det dårlige været jeg hører alle snakket om? 

Apropos vær, om sommeren er fint og varmt vær noe alle ønsker seg. Fint og varmt vær har riktignok en bakside, og det er varme hotellrom. Etter en uke i Spania på to ulike hotell (to ulike hotell på en uke? klart, som i typisk hotelliv stil) satte jeg virkelig pris på aircondition på rommene. Jeg er av typen som liker å ha det kaldt når jeg skal sove, eller jeg sover veldig dårlig når det er varmt. Norske hotell, de har dessverre ikke aircondition, i alle fall ingen av de hotellene jeg har bodd på. Så det høres veldig rart å si dette, spesielt jeg som elsker sol og varme, men jeg gleder meg til det begynner å bli kaldt igjen!

Comfort Hotel Kristiansand er et super sentralt og fint hotell med høy standard i hjertet av byen, kun et steinkast unna alt som heter togstasjon, shopping, restauranter, barer og alt annet som gjør en by til en by. Jeg kan på det varmeste anbefale dette hotellet for turer til denne Sørlandspærlen.
Hotell i Skien - Clarion Collection BryggeparkenTil tider kan det virke som jeg klager mye, og at jeg er veldig pirkete på enkelte ting. Tenk om din leilighet eller ditt hus endret størrelse og innredning, samt at strømuttak flyttet rundt flere ganger i uken. Det er en måte å forestille seg hvordan mitt forhold til hotell er, jeg bor i en leilighet der ting stadig endrer seg. Da er det også lett å bli opphengt i detaljer, ja til og med frustrert noen ganger. Noen ganger får man tildelt rom man gleder seg til å sjekke ut av, mens andre ganger får man rom en kunne tilbragt uker på. Sist nevnte opplevde jeg på et nydelig hotell i Skien.

Jeg visste jeg hadde fått oppgradert rom, men jeg ante fred og ingen fare da låsen laget den karakteristiske åpne-lyden, det grønne lyset tente og jeg dyttet døren opp. Etter å tilbragt så mye tid på hotell som jeg gjør er det lite som overrasker meg lenger, men dette var virkelig en sjokkopplevelse. Med hjørneplassering i hotellets øverste etasje hadde jeg fått tildelt en suite med navnet DS Asmund Vinje. Noe som virkelig satte meg litt ut, noe som jeg ikke oppdaget før senere var at rommet til og med hadde engen skilting fra heisen!

Suiten med egen stue, eget soverom, eget spisebord og nydelig utsikt over bryggen i Skien må ha vært rundt en 50kvm. Rommet var utstyrt med badekar, morgenkåper og TV både i stuen og på soverommet. Med andre ord er dette muligens det fineste jeg har bodd på i Norge. Jeg kan uten tvil anbefale dette flotte hotellet, men med mindre du bestiller en suite eller er platinummedlem i Choice-kjeden kan en ikke regne med å få et rom som dette. Uansett så koste jeg meg stort en varm og solfylt dag på dette rommet i slutten av juli. Denne dagen var det absolutt ingenting å klage på eller pirke etter.
Hotell i Tønsberg - Quality Hotel KlubbenHar av en eller annen grunn klart å bomme på alle festivaler og konserter i sommer med en eller to dager. Sommeren har vært en tid jeg vanligvis har vært mye på konserter og festivaler, Palmesus og Odderøya har vært noen av de store høydepunktene. Så det var ingen bombe at jeg ankom Tønsberg to dager etter Slottsfjellfestivalen var ferdig, typisk. Etter noen julidager i Tønsberg er jeg temmelig sikker på at en helg i Tønsberg hadde vært kjekkere en helgen i Gøteborg.

Quality Hotel Klubben ser ut til å være et hotell fra 80-tallet der interiøret mulig var pusset opp på begynnelsen av 2000-tallet. Fint nok, men ikke noe spesielt. Rommet jeg fikk var i allefall ganske stort, noe som alltid er veldig hyggelig. Et helt greit hotell med sentral beliggenhet i sentrum, og kun et steinkast unna bryggen. Om en skal bo på hotellet kan et tips være å spørre om rom mot sidegatene, fordi rom mot hovedveien kan være støyete, samt rom mot bakgården der det finnes et gigantisk vifteanlegg. En annen ting å bemerke er at hoved resepsjonisten (en godt voksen damen) kan virke uhyggelig og på grensen til arrogant. 

Tønsberg er en veldig koselig sommerby med masse liv på den flotte bryggen nå på sommeren. Bryggen er full av restauranter og barer, og selve bryggen er en veldig fin plass å oppholde seg når det er sol og varme.
Hotell i Gøteborg - Comfort Hotel City CenterEtter nesten en uke i Trondheim ble det en fire dager i Oslo på Comfort Xpress Youngstorget. Har skrevet om det hotellet flere ganger her, og er fortsatt et hotell jeg liker svært godt. Vanligvis på ruten så pleier vi å ta en helg i Fredrikstad på denne tiden av måneden, men siden vi kom til å jobbe gjennom hele juli tenkte vi at det ville vært gøy å ta turen til Gøteborg i Stedet. Fra Sarpsborg der vi avsluttet arbeidsdagen var det kun snakk om ca en to timer kjøretur. Så spent og begeistret satte vi snuten mot Gøteborg.

Hotellet vi hadde fått booket het Quality Hotel Panorama og lå nært Liseberg. Ved ankomst kl 18 hadde vi ikke fått oppgradert rommene siden hotellet var fullbooket (her er det hotellet sitt ansvar å oppgradere oss) og var stuckt med to stk kjempe små rom. Min kollega er 203cm høy og fikk faktisk ikke fysisk plass i lengderetning i enkeltsengen. Etter mye om og men fikk vi byttet til annet hotell ved navnet Comfort Hotel City Center som også hadde en mer sentral beliggenhet.

Etter å ha sjekket inn på det nye hotellet fikk vi vite at hotellets p-hus var fullbooket og at på det nærmeste p-huset hadde en rekke biler hatt innbrudd natten før. Vi kjørte rundt en stund for å finne parkering, men det viste seg at alle p-hus med videoovervåkning i området var fulle. Vi kjørt bort til Järntorget fordi det var det eneste stedet det gikk ann å parkere litt ut i det åpne. Der støtte vi på en annen Nordmann som også var på leiting etter parkering. Han fortalte at han hadde hatt innbrudd i bilen sin inatt da den stod på det p-huset ved hotellet. Etter å ha googlet innbruddproblemet fant vi ut at Gøteborg er den tredje mest utsatte byen i Europa! Yiikes! Nå begynte det å bli seint og vi begynte virkelig å tvile avgjørelsen for å ta en helg i Gøteborg for så å måtte være bekymret for innbrudd i bilen. Det hele endte med at vi kjørte og fikk parkert bilen på det første hotellet, der var parkeringen både inngjerdet og med piggtråd, samt godt synlig fra hotellets fasade. Klokken var ikke elleve før vi endelig var tilbake på vårt hotell igjen.

Endelig på rommene, hadde vi til vår glede både fått hakket større rom og dobbeltseng. Altså ingenting å skrive hjem om, men betydelig bedre enn de knøtt små rommene på det første hotellet. Spenningen og begeistringen ble fort snudd til stress og bekymring ved ankomst i Gøteborg, fortsatt bekymret for innbrudd i bilen var vi nå klare for å nyte en helg hos söta bror. TO BE CONTINUED......

Avstander:

Østra Hamngatan - 1,0km (12min å spasere)
Avenyen -  1,5km (19min å spasere)
Gøteborg C / Nordstad - 1,3km (17min å spasere)
Liseberg - 2,5km (32min å spasere) 
Hotell i Trondheim - Comfort Hotel Trondheim

Bodde i Trondheim i nesten en uke og da er det ikke alltid at man har mulighet til å bo på samme hotell under hele oppholdet. Etter en natt på Clarion Collection Hotel Grand Olav flyttet jeg 100 meter over gaten til dette hotellet, Comfort Hotell Trondheim. Comfort hotellene er liksom to hakk ned fra Clarion (Quality er steget i mellom), men nye Comfort hotell er ofte finere mange eldre Clarion hotell etter min mening. De fleste Comfort hotellene jeg har bodd på har faktisk vært finere enn Quality hotellene!

Med et stort og moderne rom med vinduer fra gulv til tak fikk jeg virkelig følelsen av å bo i en leilighet midt i byen. Hotellet sitter vis a vis Nova Kino, så beliggenheten er meget sentral. Med kort gangavstand til døgnåpne kiosker, dagligvare butikk, restauranter og utesteder er dette hotellet perfekt for weekendturer til Trondheim. Med tanke på romstandard og beliggenhet er dette en av mine favoritt hotell trønderbyen!

Trondheim torg - 700m (8min å spasere)
Solsiden - 750m (10min å spasere)
Carl Johans gate - 230m (3min å spasere)
Trondheim S - 600m (7min å spasere) 
Hotell i Trondheim - Clarion Collection Hotel Grand Olav

Bodde i forrige uke (vet, begynner å henge litt etter på innleggene) på dette flotte hotellet i Trondheim. Av en eller annen grunn så ligger dette hotellet rett ved siden av Clarion Collection Hotel Bakeriet, ikke spør meg hvorfor de setter to Clarion hotell vegg i vegg med hverandre. På den andre siden er dette hotellet veldig mye finere og nyere enn Bakeriet, så jeg klager ikke. Store rom, flott innredning og nydelige bad har jeg blitt vant til med å bo på Clarion hotellene. Kan heller ikke klage på den utsikten mot Solsiden heller!

Foruten det vanlige kjedelige "fine rom" og "nice interiør" var det noen merkelige ting ved dette rommet som dere kan se i bildene over. Det første dere ser er den bamsen som ligger i stolen, porque? Den hadde en lapp på der det stod at denne bodde på rommet og hva den het. Helt ærlig syntes jeg hele den bamse greien var bare freaky. Måtte til og med spørre de i resepsjonen, men da fikk jeg svar "jada den skal være der, mange av våre gjester syntes det er koselig". Hadde dette vært et barnehotell kunne jeg skjønte det, men dette er et luksushotell midt i Trondheim. Så igjen stiller jeg spørsmålet, porque?

Den andre merkelige tingen er de to CD'ene som tilhører rommet, en Boyzone CD og en Il Divo CD fra nitten pil og bue. What liksom?! Jeg prøvde å finne en CD-spiller på rommet for å se om hotellet ville at jeg faktisk skulle høre på musikken, men det var ingen CD-spiller å finne. Er de der ved en feil kanskje? Glemte vaske damen å fjerne de en vakker vårdag i 1998 kanskje? Det finner vi nok aldri ut av. Dessverre så glemte å ta med min bærbare CD-spiller som jeg glemte på barneskolen på 90-tallet, du Sony Walkmann, meg og deg har mange gode minner sammen.

Utenom at jeg måtte dele rommet med en freaky bamse og at jeg ikke fikk spilt av CD-ene fra mine to yndlings boyband, så er dette et nydelig hotell som er plassert sentralt i Trondheim sentrum og kan anbefales på det sterkeste.

Avstander:

Trondheim torg - 850m (10min å spasere)
Solsiden - 650m (9min å spasere)
Carl Johans gate - 220m (3min å spasere)
Trondheim S - 450m (6min å spasere) 
Hotell i Haugesund - Clarion Collection Hotel Amanda Det ble et regnfullt opphold i Haugesund forrige uke, men dette satte ingen demper for nytelsen av dette nydelige hotellet. Om det ikke hadde vært for Strand Hotell Fevik sin uslåelige plassering på stranden tror jeg at dette hotellet kunne vært Norges fineste hotell. Med plassering rett på Smedasundet i Haugesund sentrum er dette hotellet perfekt for en sommertur til denne byen. Fra mini-suiten i toppetasjen var det nydelig utsikt utover sundet, da jeg satt i sofaen eller i sengen fikk jeg virkelig følelsen av å sveve høyt over byen. Foruten utsikten var det rommets innredning som virkelig toppet oppholdet, det var virkelig luksuriøst og smakfullt.

Det er kanskje ikke vanskelig å forstå at dette hotellet går rett opp på nr 2 av mine favoritt hoteller i Norge. Om man ønsker å koble av fra hverdagen kan en helgetur til dette hotellet virkelig være en fin måte å belønne seg på. Jeg kan på det varmeste anbefale Clarion Collection Hotel Amanda.
Hotell på Sørlandet - Strand Hotell Fevik

Det finnes kanskje hotell med mer sentral beliggenhet, rom med mer overdådig innredning og arkitektur som har vunnet flere priser. Men Strand Hotell Fevik er enkelt og greit Norges fineste hotell, ferdig arbeid. Jeg elsker den klassiske interiørstilen, den er luksuriøs, varm og ikke minst koselig. Dette er alle ting som hjelper å trekke dette hotellet opp til toppen av listen, men det som kanskje trekker mest opp er hotellets beliggenhet på Fevik strand. Kun et steinkast unna hotellets fasade ligger det en nydelig sandstrand, kan det bli bedre enn det?

Forrige måned på Sørlandet bodde jeg på Budget Hotel Kristiansand, noe som var en skikkelig nedtur. Nedturen var kanskje enda større enn det den burde være fordi jeg pleier å bo på Strand Hotell Fevik når på Sørlandet. Men jeg er glad for at jeg bodde på det hølet av et hotell i Kristiansand, fordi da jeg ankom Fevik tidsnok for å se solnedgangen med en is i hånden på stranden, var alle sorger glemt og jeg kunne sette enda større pris på denne idylliske perlen på Sørlandet. Siden jeg er på jobb på når jeg bor på disse hotellene rundt om i Norge får jeg kun "ferie" følelsen når det er i helg. På Strand Hotell Fevik får jeg "ferie" følelsen selv om det er en onsdag midt i februar, og det er en følelse ingen andre hotell klarer å gi meg. Ikke close engang.

Jeg vil også nevne personalet på dette hotellet, fordi de er muligens det beste hotellpersonalet jeg har vært borti. Alltid blide, hyggelige, hjelpsomme og man blir alltid mottatt med åpne armer. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor dette er Norges fineste hotell. De fleste hotell på mine ferder er ofte bare et stoppsted, et sted å oppholde seg noen dager før turen går videre til neste destinasjon. Et stoppsted som ofte er glemt etter noen dager, men Strand Hotell Fevik er alltid en opplevelse, en opplevelse jeg alltid gleder meg til å gjenta, et hotell jeg alltid gleder meg til å bo på igjen. Om noen hadde spurt meg om et hotell, en destinasjon som må oppleves iløpet av livet, hadde jeg fort svart uten å nøle "Strand Hotell Fevik".

Avstander:

Sandstrand - 50m (30sekunder å spasere)
Kristiansand - 50km (38min å kjøre)
Oslo - 272km (3timer og 29min å kjøre)
Stavanger - 284km (4timer og 3min å kjøre)
Bergen - 467km (7timer og 55min å kjøre)
Trondheim - 767km (9timer og 39min å kjøre)

 
Hotell i Oslo - Comfort Xpress Youngstorget

Forrige uke bodde jeg igjen på Comfort Xpress Youngstorget, og for dere som er faste lesere vet dere at dette er et hotell jeg liker veldig godt. Om det er snakk om weekendtur til Oslo, eller man trenger å bo i hovedstaden pga jobb er dette et veldig sentral og bra hotell. Youngtorget og Torggata som er fullt av restauranter og utesteder, samt at sentrum scene kun er et steinkast unna. Karl Johans og Oslo S er heller ikke mange minutter å gå til. Kommer man til Oslo med bil slik jeg gjør, finner man alltid ledig parkeringsplass i nærheten, noe som er ganske sykt mtp på at man så og si er i Oslo sentrum. Husk likevel at plassene koster penger å stå på ofte mellom 09:00 - 17:00.

Rommet jeg fikk tildelt denne gangen var et stort dobbeltrom (stort for å være på dette hotellet) med som vanlig veldig bra standard. Badet hadde også fin størrelse, det var til og med et skikkelig dusjkabinett! Rommet befant seg på hotellets toppetasje (mener det var 9.etasje), var vendt mot bakgården (skjermet fra støy fra gaten) og hadde en fantastisk utsikt mot Oslo Plaza og Posthust. Som dere kan se på bildet av sengen, er det en stikkontakt på hver side av sengen, enda en ting som gjør at dette rommet havner øverst på listen av rom jeg har bodd på dette hotellet. Med andre ord anbefaler jeg fortsatt dette hotellet på det sterkeste ved opphold i Oslo!

Avstander:

Youngstorget - 160m (2min å spasere)
Torggata -  200m (2min å spasere)
Karl Johans gate - 550m (6min å spasere)
Oslo S - 750m (8min å spasere) 
Hotell i Oslo - Quality Hotel 33

Etter Sandefjord ble det Oslo resten av helgen. Bodde på et hotell med et ganske unikt navn, egentlig ganske kult når jeg tenker meg om, Quality Hotell 33. Regner med at 33 kommer av gatenummeret. Hotellet ligger på Økern i Oslo, så ikke veldig nært sentrum, noe som forsåvidt var greit da det ble en rolig kveld. Må faktisk også nevne at personalet i resepsjonen var meget hyggelig, og informerte godt om frokost og samtidig spurte de meg om jeg kjente til hotellet. Kan faktisk ikke huske sist jeg støttet på en så informativ resepsjonist! Uten spørsmål og trøbbel ble jeg automatisk oppgradert til dobbeltrom, så det løftet også hotellopplevelsen opp enda et hakk.

Rommet er ditt standardstørrelse dobbeltrom, smakfullt innredet og med et drøss av stikkontakter, ja til og med skikkelig dusj! Så etter "problemene" med hotellet i Sandefjord var dette en fin opptur. Jeg vil si at dette hotellet er perfekt for de som skal oppholde jeg i Osloområdet, ikke har tenkt seg mye til sentrum og disponerer bil under oppholdet. Det var til og med gratis parkering tilknyttet til hotellet, noe man ikke kan ta som en selvfølge når man bor på hotell i Oslo.

Avstander:

Oslo sentrum - 15km (15min å kjøre)
Hotell i Sandefjord - Clarion Collection Hotel AtlanticBodde fra fredag til lørdag i Sandefjord på et veldig fint hotell ved navnet Clarion Collection Hotel Atlantic. Hvorfor de har puttet på en Atlantic på navet når hotellet ligger minst 1000km fra Atlanterhavet må gudene vite. Kanskje noen på kjedekontoret mente at Atlantic hørtes mer fancy ut en North Sea, men selv med det navnet ligger hotellet fortsatt ca 1km fra sjøen. Det blir det samme som å putte Aker Brygge på et hotell som ligger på Karl Johans gate. Uansett får vi håpe at vedkommende ikke er ansvarlig for sjøforsvaret her til lands.

Noen annet som var merkelig med hotellet var at enkeltrommet er større enn de fleste dobbeltrom man finner på andre hoteller. Ikke nok med det, for å fylle den ledige plassen grunnet enkeltsengen har de puttet inn både sittestol og skrivepult med kontorstol, hvorfor?? Etter mine beregninger hadde det vært rimeligere å bare hive inn en dobbeltseng,droppe de andre møblene, kalt rommet for dobbeltrom, tatt høyere pris og tjent mer penger. De hadde ikke trengt å ta mer for rommet engang, de hadde spart masse penger på innredningkostnader og fått kunder som var mer fornøyd. Igjen, en merkelig avgjørelse jeg håper noen på kjedekontoret får svi for.

Vanligvis hadde nok ikke dette med store enkeltrom plaget meg, men som platinum-medlem i Choice-kjeden er jeg garantert oppgradering av rom. Dette er en av fordelene man får ved å bo veldig mye på hotell. Og her er det viktig å skjønne at det ikke er jeg som setter vilkårene, det er de som som gir kundene sine vilkår som de frivillig setter. Eneste grunnen til at jeg i det heletatt nevner mitt medlemskapsnivå her er fordi det er vesentlig i poenget jeg prøver å lage. For min del kunne de kalt det Rosa-medlem, Elefant-medlem, Pusekatt-medlem og jeg ville vært like fornøyd, men som dere kanskje skjønner er de veldig glad i fancy navn i Choice-kjeden.

Choice-kjeden har frivillig valgt å gi sine platinum-kunder følgene vilkår verd å nevne (sitat fra deres nettside)

"Garantert alltid oppgradering av en "romkategori"

"Du har alltid muligheten til å sjekke ut til frem til kl 18. Husk å meddele resepsjonen"

I praksis betyr dette at jeg alltid får minst et dobbeltrom, og jeg får som regel det, så det er jo supert! Men hvilket svar får jeg når jeg spør om garantien om oppgradering av rom, som jeg forsåvidt siterer fra deres egen nettside? "vi er dessverre helt fullbooket". Og hva var svaret jeg fikk når jeg meldte fra om at jeg ønsket å sjekke ut senere? "Du kan senest sjekke ut kl 13, vi er dessverre helt fullbooket". Jeg har 100% forståelse for det denne damen forteller meg, og derfor er jeg hverken sur eller bitter. Det jeg ikke skjønner er at Choice-kjeden setter vilkår, vilkår som de setter helt frivillig, men som de vet at de klarer å imøtekomme. Jeg syntes de kunne vært mer ærlig med kundene sine og kanskje hatt vilkår som "Garantert oppgradering av rom dersom det finnes ledige rom". Og dette er ekstra irriterende når enkeltrommet like gjerne kunne vært et dobbeltrom, fordi dobbeltseng er trossalt dobbelt så bra som enkeltseng!
Hotell i Gjøvik - Comfort Grand HotelDet har vært en veldig travel uke, føler jeg nesten bare har hoppet fra hotell til hotell (noe jeg faktisk har). Dagene har vært svært lange, og derfor har jeg ikke hatt noe til nye innlegg(lite ork er en bedre beskrivelse). Bodde fra forrige søndag til mandag på Comfort Grand Hotel i Gjøvik, som ligger midt i byen. Hotellet er et gammelt hotell, men samtidig ganske fint. Jeg fikk et såkalt businessrom, som av en eller annen merkelig grunn hadde en dobbelseng pluss en enkeltseng. Nå vet jeg ikke hvordan andre bedrifter pleier å ly sine ansatte på reise, men det er vel et gammel uttrykk som går slik: "two's a party, three's a crowd". Så da antar jeg bare at Comfort Grand Hotel i Gjøvik ikke kjenner til dette allmenne kjente uttrykket. 

En ting jeg har latt meg irritere av er dusjer uten dører, men jeg har begynt å se et mønster rundt på norske hotellet. Mønsteret virker å være at jo eldre hotellet er, desto bedre dusj. Mens mange nye hotell har dusj uten dører og sparedusjhoder som er like effektive som en sprayflaske, har alle gamle hoteller jeg har bodd på skikkelig skodde dusjer. På disse gamle hotellene snakker vi store dusjkabinetter med dusjhoder så sterke du kan spraye ned folk med de.

Så om noen, noensinne skulle trenge å bo i Gjøvik kan vel dette hotellet anbefales. Eneste problemet jeg opplevde var at hun som stod i resepsjonen var ny, og det virket som hun hadde jobbet totalt 3 minutter og 23 sekunder som resepsjonist. Så når hun ikke fikk oss sjekket inn, måtte en servitør fra Egon restauranten som lå vegg i vegg komme bort å hjelpe. Bra jobbet med å la ansatte med totalt 38 sekunder opplæring stå alene på jobb Comfort Grand Hotel Gjøvik.

Avstander:

Tror det er en togstasjon sånn rett ned gaten fra hotellet, er ganske sikker på at Gjøvik har en togstasjon.
Hotell i Lillehammer - First Hotel Breiseth

Det ble en uvanlig helg med opphold i to småbyer, noe som kan være uheldig om man kommer fra byen. Har opp gjennom livet hatt noen opplevelser ved å gå ut på landet, bygden, eller hva du vil kalle det. Jeg har f.eks vært en håndfull av ganger ute på Os som er ca 40min sør for Bergen, og det har aldri vært gøy. Med mindre man går ikledd caps, hettegenser og joggesko peker man seg fort ut ifra mengden. På bygden gjør de ting bare litt annerledes, og når man kommer ifra byen må man bare akseptere dette. At de er kreative på bygden, at de gjør det beste med de har, jo det skal de ha. Ute i Lillehammer så jeg f.eks en mann ikledd dress og caps, ikke hverdagskost der jeg kommer ifra.

Så etter å ha vært ute noen ganger på Os, og frarådet å gå ut i Stjørdal, samt en hel rekke andre verre steder, har jeg egentlig lite erfaring med å gå ut på bygden. Jeg hører stadig at det er svært uheldig å gå ut dersom man er en bygutt. Heldigvis er Lillehammer en by som har mange studenter, og siden det skjer mye idretts relaterte aktiviteter der iløpet av året er byen nokså vant til besøk fra diverse kanter. Så jeg var i utgangspunktet ikke noe redd for å gå ut, men siden man er på bygden vet man ikke alltid hva man skal forvente.

Så kvelden natt til lørdag var stort sett en vellykket kveld på byens mest populære utested Nikkers. Et ganske stort og kult utested med fire avdelinger, alt ettersom hva slags kveld man er ute etter. Her finner man alt ifra typisk brun pub til nattklubb med dansegulv. Så jeg koste meg egentlig ganske mye inntil rett før stenging, da det bryter ut slåsskamp på dansegulvet. Jeg står på dette tidspunktet og danser ved siden av to jenter, når jeg ser to karer slå etter de. Det så nesten ut som far og sønn var ute, da han ene så til å være i 20-årene, mens han andre var rundt 55. For meg virker det veldig rart å gå ut med foreldrene sine, men jeg har forstått at dette er ganske vanlig på bygden.

I allefall, av rent instinkt hiver jeg meg over jenta som står nærmest meg for å beskytte hun fra slagene. Dette overrasket meg veldig, jeg har aldri vært i en slik situasjon før, og handlet uten å tenkte i det heletatt! Det var liksom ingen tenking, ingen vurdering av farene, det var som ren refleks. Samme refleks som å beskytte ansiktet sitt når et slag kommer imot deg. Heldigvis får noen folk roet ned mennene som slo etter damene, og vaktene kommer og hiver de ut. Utenom denne hendelsen som heldigvis endte bra, var det en kjekk kveld ute i Lillehammer.

Hotellet jeg bodde på var helt ok, som dere kan se ifra bildene er det ikke det fineste hotellet. Min kollega hadde en fin kommentar da han sjekket inn på sitt rom som jeg mener er en bra beskrivelse: "Velkommen til danskebåten!". Heldigvis var hotellet stille med rommet vendt mot bakgården. Selv med vinduet åpent var det hverken støy fra gaten eller togstasjonen like i nærheten, så det er jo positivt. Sengen derimot, der er en helt annen historie. Jeg tror danskebåten har bedre senger for å si det sånn, jeg kunne bokstavelig talt kjenne fjærene i madrassen. Lite digg for å si det mildt, og trenger jeg å nevne at det var enkeltseng? Ja, det trenger jeg å nevne!

Avstander:

Hotellet ligger midt i byen, alt er innen 5 minutter gange, Lillehammer er en liten by for å si det slik det er. 
Hotell i Stjørdal - Quality Airport Hotel Værnes

Når det fullt i Trondheim fra fredag til søndag er alternativet å bo i Nord-Trøndelag, eller å kjøre videre til sin neste destinasjon. Meg og min kollega valgte en kombinasjon av begge, bo i Stjørdal til lørdag, også reise videre til Lillehammer. Aller helst skulle vi så klart ønsket vi kunne ha bodd i Trondheim i helgen, men som vi alle lærer som små barn, kan man ikke alltid få det man ønsker seg.

Da er neste spørsmål, hvor i Nord-Trøndelag skal man bo? Stjørdal, Levanger, kanskje Steinkjer? Etter flere uker med research og kryssreferansering fant vi ut at Stjørdal var det minst deprimerende stedet å bo utifra alternativene. Alle i Steinkjer virker å hate stedet, og reiser helst til Levanger for å gå ut, mens folk ifra Levanger var hakket mindre negativ til sin hjemby, men mente at Stjørdal tilbydde et bedre uteliv.

Så valget falt naturligvis på Stjørdal, og byen ligger tross alt kun 31min med bil unna Trondheim, ute i gokk med andre ord. Etter å ha snakket med folk vi kjenner i Trondheim ble vi egentlig frarådet på det sterkeste å gå ut i Stjørdal, og som vestlendinger ble vi spesielt frarådet å gå ut på et utested som heter Bamses Pub. Man trenger gjerne ikke være rakettforsker for å skjønne at et utested på bygden ved navnet Bamses Pub er et sted som bør unngås!

Det ble med andre ord ingen tur i Stjørdal, og mest sannsynlig var det den beste avgjørelsen helsemessig! Fordi igår var vi nemlig ute i Lillehammer, en mye mer åpen by som er vant til besøk fra alle kanter. Der ble det så klart håndgemeng, og hvem var den uskyldige som havnet midt oppi det? Joda, selvfølgelig var det meg! Heldigvis endte det bra, men mer om det i et senere innlegg.

Hva med hotellet da? Det var supert det, kjempefine rom med nydelig utsikt og topp standard. Absolutt ingenting å klage på der! Hadde jeg anbefalt å bo i Stjørdal framfor Trondheim? Aldri i livet!

Avstander:

Trondheim - 34km (31min å kjøre)
Trondheim lufthavn, Værnes - 3,3km (5min å kjøre)
Stjørdal stasjon - 450m (6min å spasere)
Hotell i Trondheim - Clarion Collection Hotel Bakeriet

Det har vært noen veldig travle dager, og jeg har faktisk sjekket ut av dette hotellet etter to dager i Trondheim. Grunnet to konserter i Trondheim denne helgen, er alle hotell fullbooket og jeg er nødt å bo i Stjørdal for natten. Litt kjedelig siden jeg er blitt veldig glad i Trondheim, og byens fantastiske uteliv. 

Clarion Bakeriet ligger veldig sentralt i Brattøragata. Hotellet er et gammelt hotell som ut til å ha vært pusset opp på sent 80 - tidlig 90-tallet, men det også veldig fint og sjarmerende. Det var til og med et oppvarmet håndklestativ på badet! Har hørt om disse, men aldri sett de i virkeligheten.

Noen negative punkter er det likevel ved hotellet. For det første kunne jeg høre støy fra andre gjester gjennom ventilasjonsanlegget, for det andre var det ikke verdens mest tette vinduer, så jeg hørte fuglestøy tydelig (hater virkelig fuglestøy!). Det siste punktet er at badet er jo gammelt, så det var ikke så fint, og det var lite med varmekabler i gulvet.

Så dette er egentlig et veldig koselig og sentralt hotell med sentral beliggenhet, ogutenom noen negative punkter hadde jeg ikke hatt noe imot å bo her igjen.

Avstander:

Trondheim torg - 850m (10min å spasere)
Solsiden - 650m (9min å spasere)
Carl Johans gate - 220m (3min å spasere)
Trondheim S - 450m (6min å spasere) 
Hotell i Stavanger - Comfort Hotel Stavanger

Det siste døgnet har livet mitt tatt en helomvending, fordi nå har jeg nettopp sjekket inn på mitt nye rom. Det er ikke noe spesielt med Comfort Hotel Stavanger, utenom at det ligger midt i Stavanger sentrum. Jeg tipper at det er et standard 3-stjerners hotell, og hotellet er på ingen måte hverken nytt eller moderne. Med andre ord er dette et helt ok hotell, men med fantastisk beliggenhet.

Det er to grunner til at jeg er så begeistret, første grunn er at jeg har sjekket ut av det hullet jeg bodde på igår (som de våger å kalle hotell), og den andre grunnen er at jeg nettopp har sjekket inn på en suite! Som dere ser på bildene er det natt og dag mellom det jeg bor på idag og det jeg bodde på igår, og takk gud for det. Dette føles ut som ren luksus med svær seng i egen alkove, stue med stort TV og sofa, samt et bad med eget dusjkabinett! Det er til og med stikkontakter på begge siden av sengen, ren luksus!

Avstander:

Stavanger Sentrum - 0m (tiden heisen tar ned til gateplan)
Fisketorget - 400m (4min å spasere)
Stavanger Jernbanestasjon - 500m (6min å spasere)
 
Hotell i Kristiansand - Budget hotelNår du er liten og gjør noe galt, må du gå på rommet ditt. Når du i senere alder begynner på skolen og gjør noe galt, blir du satt på gangen. Når du er myndig og gjør noe galt, blir satt i fengsel. Når jobben din er å reise rundt i hele landet og du gjør noe galt, blir du satt på Budget hotel i Kristiansand. Den siste påstanden er bare noe jeg mistenker, fordi det hadde vært en rimelig bra straff om jeg hadde gjort noe galt i jobben, noe jeg selvsagt ikke har. Likevel sitter jeg her med følelsen av at jeg har gjort noe galt, noe skikkelig galt. 

Da jeg ankom Budget hotel i Kristiansand etter flere timer kjøring fra Oslo, var den første tanken som slo meg "Hva har jeg gjort galt? Hvorfor blir jeg straffet? Var det noe jeg sa? Har jeg glemt å sende en viktig epost?". Hotellet er bokstaveligtalt laget av sammensatte brakker! Jeg tuller ikke engang, nå er jeg dønn seriøs, sammensatte brakker!

Ved innsjekk får jeg overlevert sengetøy og et håndkle, jeg skjønner fort at dette er noe jeg må montere på egenhånd. Jenten som står bak disken er kjempe hyggelig, og jeg merker at min åpenbare skeptiskhet er noe denne jenten er vant til å oppleve. Hun forteller videre med et helt seriøst ansikt "rommene har jo egne bad og det er jo en veldig fin takterrasse rett opp trappen". Jeg tenker til meg selv "Jeg regner med at det er egne bad, det står jo trossalt et stort skilt på taket med ordet hotell". Likevel begynner jeg også å tenke at de kanskje strekker begrepet hotell litt for langt. Kanskje motell hadde vært en mer presis beskrivelse?

Rommet er vel, ja.... dere kan jo bedømme selv. Utrykket "et bilde sier mer enn tusen ord" er vel korrekt å bruke her. Rommet har i det minste dusjforheng og stikkontakt ved siden av sengen, små seire som føles litt tomme ut nå. Et annet punkt hotellet har i sin favør er at det ligger så og si midt i sentrum, men det er det. Det er de tre eneste positive egenskapene ved dette hotellet. I seg selv en bra bragd, men jeg føler at hotellets negative kvaliteter overveier dets positive med grei margin.

Avstander:

Comfort Hotel Skagerak - 240m (3min å spasere)
Thon Hotel Kristiansand - 300m (4min å spasere)
Clarion Hotel Ernst - 450m (6min å spasere)
Halden fengsel - 354km (72timer å spasere) 

 
Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015


Hvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015hits