Gøteborg - Andre dag
Andre dagen i Gøteborg hadde vi strålende sol og over 20 grader, helt perfekt vær for oppdagelse av en ny by. I selve Gøteborg kommune bor det litt mindre mennesker enn i Oslo kommune, men storbyområdene Oslo og Gøteborg er ca like store med like mange mennesker. Ergo, Oslo og Gøteborg er like store og kan sammenlignes direkte. Det er ikke til å legge skjul på at Oslo ikke er Norges fineste by, det er mange områder i Oslo som er direkte stygge. På den andre siden så finnes det veldig mange fine steder i Oslo, Bogstadveien m/ Majorsuten, de fleste steder i Oslo vest, Aker brygge, nedre del av Karl Johans gate og Bjørvika m/ Barcode for å nevne noen. Oslo er med andre ord veldig ubalansert, mange stygge områder, men mange fine steder finnes det også. Gøteborg derimot ser ganske fint ut på overflaten, du finner ikke disse stygge områdene som du gjør i Oslo, men så finner du heller ikke de veldig fine stedene som du gjør i Oslo. Alle steder ser temmelig like ut rundt om i sentrale deler av Gøteborg, og de stedene ser fine nok ut de, men samtidig gjør det at byen mangler personlighet og sjarme. Som en stolt Bergenser så trodde jeg aldri at jeg kom til å si disse ordene, men jeg syntes at Oslo har mye personlighet og sjarme.

Hovedgaten i Gøteborg er en bred gate med trikk og kollektivtransport susende gjennom midten, og gaten kalles for Avenyen (Kungsportsavenyen). På ingen måte en stygg gate, men i forhold til Karl Johans gate var det heller folketomt der. Noe som er ganske merkelig siden vi snakker om en by av samme størrelse og at helgen vi var der var finalehelgen av Gothia Cup, som betyr 60 000 tilreisende til byen. Igjen følte jeg at denne gaten manglet atmosfæren, personligheten og intimitetsfølelsen Karl Johans gate har. Og jeg er ingen hardbanka fan av Karl Johans gate til å begynne med, men rent byatmosfæremessig er den mange hakk over Avenyen. 

Gøteborg mangler også en sjøfront alla Akerbrygge og Tjuvholmen, noe som er merkelig og skuffende siden byen ligger midt på en stor elv. På den andre siden så har byen noe Oslo i allefall ikke har, og det er en fornøyelse park rimelig sentralt. Liseberg er en fornøyelsepark i verdensklasse, ingen tvil. Jeg har vært på mange av de store fornøyelse parkene rundt om i verden og er mektig imponert over Liseberg. 

Som dere muligens skjønner har jeg litt blandede følelser for Gøteborg. Om du er på jakt etter en mellomstor by med storbyfølelse er nok Oslo en bedre destinasjon, fordi hverken shopping, mat eller drikke var særlig billigere enn Oslo. Oslo følels mer ut som en storby fordi det rett og slett er mer folk i Oslos gater, så byen følse mye mer levene ut. Gøteborg er en fin by som bør oppleves, men er bare ikke en by jeg kan anbefale for byen sin skyld. For det blir den for kjedelig, upersonlig og for død. En solfylt dag i Bergen er har mer atmosfære, personlighet og yrer med mye mer liv for å sette det på spissen. Den eneste grunnen jeg kan anbefale Gøteborg for er Liseberg og kanskje utelivet (et utested i allefall). TO BE CONTINUED....

2 kommentarer

julieeannaa.blogg.no inspirasjon ta en titt? <3

26.07.2015 kl.21:32

kjempe fin blogg! kos deg masse videre i sommer! :) gjerne besøk bloggen min klem<3

hotelliv

26.07.2015 kl.21:33

julieeannaa.blogg.no inspirasj: Takk skal du ha og i ligemåde. Skal sjekke ut din blogg :DSkriv en ny kommentarHvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015
hits ♡ Design av Tonjemt ♡