Hvordan er livet på veien?


















Neste hotell i rekken av innlegg hadde vært Comfort Hotel Stavanger, men siden jeg bodde på den samme suiten som forrige måned, tenkte jeg at et nytt innlegg hadde vært repeterende. Istedet tenkte jeg å skrive litt om hvordan det faktisk er å leve på veien, fordi det er noe jeg ikke har skrevet så mye om tidligere.

Reisingen er en stor del av min hverdag, og all reising foregår via kjøring. Det er meg og min kollega Vegard som reiser sammen bokstaveligtalt gjennom land og strand. Hver måned kjører vi sør-Norge rundt, vi begynner i Bergen og kjører i en stor sirkel med klokken før vi ender tilbake i Bergen ca 3,5 uker senere. Ruten vår varierer litt hver måned, men vi er alltid innom Trondheim, Oslo, Kristiansand og Stavanger. Om man ønsker å se dette vakre vidstrakte landet kan lite sammenlignes med å se den fra veien. Alt ifra dens spektakulære natur til alle små bygder langs veien. 

Som dere sikkert skjønner så blir det veldig mye kjøring, faktisk like mye kjøring på en måned som de fleste kjører på et halvt år. Mange kjørte kilometer betyr veldig mange timer, så da er det lett å forstå at bilen føles ut som mitt andre hjem. Tiden i bilen brukes stort sett til diskusjoner, debatter og musikk. Så mye tid som meg og Vegard bruker i bilen føles til tider ut som et eksperiment, men å tilbringe så mye tid med et annet menneske har lært meg veldig mye om meg selv og menneskelige relasjoner. 

Å reise og leve på denne måten syntes jeg er veldig gøy og svært interessant. "Ny dag, ny by" er et uttrykk som passer veldig godt inn, fordi ofte er det faktisk slik. Å få reise så mye som jeg gjør har f.eks gjort at jeg har forelsket meg i Trondheim, en by jeg alltid gleder meg å komme tilbake til. Jeg har også blitt veldig glad i Stavanger og Oslo, men også andre småbyer som Sandefjord og Lillehammer. Noe jeg aldri hadde sjanse til tidligere da jeg jobbet på et kontor fra 9 - 17,mandag til fredag. En av bivirkningene av å reise fra sted til sted er jeg ofte våkner midt på natten og lurer på hvor jeg faktisk er. Dette er noe jeg faktisk ofte opplever, ikke akkurat et problem, men en ny utfordring jeg ikke opplevde før.

Noe av det beste med å få reise rundt i landet er alle de hyggelige og flotte menneskene jeg blir kjent med, samt det å kunne besøke familie og venner som har flyttet fra Bergen. Og når jeg først er hjemme passer jeg på at jeg faktisk tar meg tid til å treffe venner der også, noe jeg ikke alltid gjorde da jeg var for opptatt med hverdagen. Andre egenskaper som har blomstret er koffertpakke-skillzene mine, noe som kanskje kan forventes siden jeg pakker den ned ca 10 - 15 ganger i måneden. På den andre siden er det å måtte bo ut av en koffert kanskje det verste med å reise så mye. Det kan bli litt repeterende å måtte opp ned PC'en, pakke ut av toalettvesken og brette klærne fire gang på fire dager. Kanskje en liten pris å betale når jeg tenker meg om.

En annen uforventet ting er hvor vant jeg har blitt til å bo i sentrum av alle byer jeg besøker. Jeg har blitt så vant til å kunne gå til butikken, til restauranter og utesteder at jeg føler jeg bor milevis utenfor sentrum når jeg er hjemme i Bergen. I realiteten tar det ikke mer enn 30 minutter å spasere til sentrum, men når du er vant til å bo i midt i sentrum føles det ut som en evighet.

Kommer jeg til leve slik som dette for alltid? Selvfølgelig ikke. Som alle andre ønsker jeg å etablere meg en vakker dag i en enebolig med dobbelgarasje, omringer av et hvitt stakittgjerde. Hvor lenge kommer jeg til å leve dette livet da? Helt til jeg blir lei, noe som ikke kommer til å skje med det første. Fordi jeg syntes dette livet er herlig, nytt, forfriskende, spennende og helt annerledes en slik jeg har levd tidligere. Med andre ord føler jeg meg mer i livet enn noen gang før. 





Ingen kommentarer




Skriv en ny kommentar



Hvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com












RiisFalch (C) 2015
hits ♡ Design av Tonjemt ♡