Hotell i Sandefjord - Clarion Collection Hotel Atlantic
Bodde fra fredag til lørdag i Sandefjord på et veldig fint hotell ved navnet Clarion Collection Hotel Atlantic. Hvorfor de har puttet på en Atlantic på navet når hotellet ligger minst 1000km fra Atlanterhavet må gudene vite. Kanskje noen på kjedekontoret mente at Atlantic hørtes mer fancy ut en North Sea, men selv med det navnet ligger hotellet fortsatt ca 1km fra sjøen. Det blir det samme som å putte Aker Brygge på et hotell som ligger på Karl Johans gate. Uansett får vi håpe at vedkommende ikke er ansvarlig for sjøforsvaret her til lands.

Noen annet som var merkelig med hotellet var at enkeltrommet er større enn de fleste dobbeltrom man finner på andre hoteller. Ikke nok med det, for å fylle den ledige plassen grunnet enkeltsengen har de puttet inn både sittestol og skrivepult med kontorstol, hvorfor?? Etter mine beregninger hadde det vært rimeligere å bare hive inn en dobbeltseng,droppe de andre møblene, kalt rommet for dobbeltrom, tatt høyere pris og tjent mer penger. De hadde ikke trengt å ta mer for rommet engang, de hadde spart masse penger på innredningkostnader og fått kunder som var mer fornøyd. Igjen, en merkelig avgjørelse jeg håper noen på kjedekontoret får svi for.

Vanligvis hadde nok ikke dette med store enkeltrom plaget meg, men som platinum-medlem i Choice-kjeden er jeg garantert oppgradering av rom. Dette er en av fordelene man får ved å bo veldig mye på hotell. Og her er det viktig å skjønne at det ikke er jeg som setter vilkårene, det er de som som gir kundene sine vilkår som de frivillig setter. Eneste grunnen til at jeg i det heletatt nevner mitt medlemskapsnivå her er fordi det er vesentlig i poenget jeg prøver å lage. For min del kunne de kalt det Rosa-medlem, Elefant-medlem, Pusekatt-medlem og jeg ville vært like fornøyd, men som dere kanskje skjønner er de veldig glad i fancy navn i Choice-kjeden.

Choice-kjeden har frivillig valgt å gi sine platinum-kunder følgene vilkår verd å nevne (sitat fra deres nettside)

"Garantert alltid oppgradering av en "romkategori"

"Du har alltid muligheten til å sjekke ut til frem til kl 18. Husk å meddele resepsjonen"

I praksis betyr dette at jeg alltid får minst et dobbeltrom, og jeg får som regel det, så det er jo supert! Men hvilket svar får jeg når jeg spør om garantien om oppgradering av rom, som jeg forsåvidt siterer fra deres egen nettside? "vi er dessverre helt fullbooket". Og hva var svaret jeg fikk når jeg meldte fra om at jeg ønsket å sjekke ut senere? "Du kan senest sjekke ut kl 13, vi er dessverre helt fullbooket". Jeg har 100% forståelse for det denne damen forteller meg, og derfor er jeg hverken sur eller bitter. Det jeg ikke skjønner er at Choice-kjeden setter vilkår, vilkår som de setter helt frivillig, men som de vet at de klarer å imøtekomme. Jeg syntes de kunne vært mer ærlig med kundene sine og kanskje hatt vilkår som "Garantert oppgradering av rom dersom det finnes ledige rom". Og dette er ekstra irriterende når enkeltrommet like gjerne kunne vært et dobbeltrom, fordi dobbeltseng er trossalt dobbelt så bra som enkeltseng!

2 kommentarer

Nordic Choice Hotels

24.06.2015 kl.13:25

Hej!

Clarion Collection Hotel Atlantic ligger inte i direkt närhet utav Atlanten. Men har ändå en betudande anknytning till havet. I början av 1900-talet gick den första valexpeditionen från Sandefjord till Atlanten som sedan pågick ända fram till 1960-talet. Därav kopplingen till hotellets namn.

Varför enkelrummen är större än enkelrum på många andra hotell törs jag dock inte svara på.

Angående dina förmåner som platinummedlem gäller de enligt de villkor du funnit på vår hemsida. En av dina förmåner är att du alltid är garanterad fri uppgradering minst en rumskategori. Du har även förmånen kvar från guldnivån där du, i mån av plats, har möjlighet till fri uppgradering till bästa lediga rumstyp. Den förstnämnda förmånen ska vi alltså alltid kunna garantera dig och den sistnämnda gäller i mån av plats.

Vi beklagar att du inte fick ta del av de förmåner du är berättigad i och med ditt platinummedlemskap denna vistelse. Det är självklart inte meningen att det ska vara så.

Är det något du funderar över får du jättegärna kontakta oss på socialmedia@choice.no

Önskar dig en fortsatt fin onsdag!

Bästa hälsningar Victor

hotelliv

26.06.2015 kl.00:32

Nordic Choice Hotels: Hei Victor, så kjekt at dere i Choice tar dere tid til å skrive en kommentar på bloggen min. Først var jeg litt forvirret da jeg trodde det var Choice i Sverige leste bloggen min som omhandler hoteller i Norge, men så oppdaget jeg at du oppgir en norsk epostadresse! Jeg må si deg Victor, nå vet jeg ikke hvor lenge du har bodd i Norge, men jeger meget imponert over dine kunnskaper om norsk historie! Eller som dere sier i Sverige: "Din kunskap om Norge är hur bra som hälst!".Bra jobbet :D

Epost rundt usikkerhet og spørsmål om platinum-medlemskap ble sendt dere før dette innlegget ble skrevet, men jeg takker for tipset! Ønsker deg selv en riktig god fredag, og en riktig god helg. Vet du hva, Victor, ha en riktig god sommer, det skal du ha!Skriv en ny kommentarHvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015
hits ♡ Design av Tonjemt ♡