Hotell i Lillehammer - First Hotel Breiseth


Det ble en uvanlig helg med opphold i to småbyer, noe som kan være uheldig om man kommer fra byen. Har opp gjennom livet hatt noen opplevelser ved å gå ut på landet, bygden, eller hva du vil kalle det. Jeg har f.eks vært en håndfull av ganger ute på Os som er ca 40min sør for Bergen, og det har aldri vært gøy. Med mindre man går ikledd caps, hettegenser og joggesko peker man seg fort ut ifra mengden. På bygden gjør de ting bare litt annerledes, og når man kommer ifra byen må man bare akseptere dette. At de er kreative på bygden, at de gjør det beste med de har, jo det skal de ha. Ute i Lillehammer så jeg f.eks en mann ikledd dress og caps, ikke hverdagskost der jeg kommer ifra.

Så etter å ha vært ute noen ganger på Os, og frarådet å gå ut i Stjørdal, samt en hel rekke andre verre steder, har jeg egentlig lite erfaring med å gå ut på bygden. Jeg hører stadig at det er svært uheldig å gå ut dersom man er en bygutt. Heldigvis er Lillehammer en by som har mange studenter, og siden det skjer mye idretts relaterte aktiviteter der iløpet av året er byen nokså vant til besøk fra diverse kanter. Så jeg var i utgangspunktet ikke noe redd for å gå ut, men siden man er på bygden vet man ikke alltid hva man skal forvente.

Så kvelden natt til lørdag var stort sett en vellykket kveld på byens mest populære utested Nikkers. Et ganske stort og kult utested med fire avdelinger, alt ettersom hva slags kveld man er ute etter. Her finner man alt ifra typisk brun pub til nattklubb med dansegulv. Så jeg koste meg egentlig ganske mye inntil rett før stenging, da det bryter ut slåsskamp på dansegulvet. Jeg står på dette tidspunktet og danser ved siden av to jenter, når jeg ser to karer slå etter de. Det så nesten ut som far og sønn var ute, da han ene så til å være i 20-årene, mens han andre var rundt 55. For meg virker det veldig rart å gå ut med foreldrene sine, men jeg har forstått at dette er ganske vanlig på bygden.

I allefall, av rent instinkt hiver jeg meg over jenta som står nærmest meg for å beskytte hun fra slagene. Dette overrasket meg veldig, jeg har aldri vært i en slik situasjon før, og handlet uten å tenkte i det heletatt! Det var liksom ingen tenking, ingen vurdering av farene, det var som ren refleks. Samme refleks som å beskytte ansiktet sitt når et slag kommer imot deg. Heldigvis får noen folk roet ned mennene som slo etter damene, og vaktene kommer og hiver de ut. Utenom denne hendelsen som heldigvis endte bra, var det en kjekk kveld ute i Lillehammer.

Hotellet jeg bodde på var helt ok, som dere kan se ifra bildene er det ikke det fineste hotellet. Min kollega hadde en fin kommentar da han sjekket inn på sitt rom som jeg mener er en bra beskrivelse: "Velkommen til danskebåten!". Heldigvis var hotellet stille med rommet vendt mot bakgården. Selv med vinduet åpent var det hverken støy fra gaten eller togstasjonen like i nærheten, så det er jo positivt. Sengen derimot, der er en helt annen historie. Jeg tror danskebåten har bedre senger for å si det sånn, jeg kunne bokstavelig talt kjenne fjærene i madrassen. Lite digg for å si det mildt, og trenger jeg å nevne at det var enkeltseng? Ja, det trenger jeg å nevne!

Avstander:

Hotellet ligger midt i byen, alt er innen 5 minutter gange, Lillehammer er en liten by for å si det slik det er. 

Ingen kommentarer
Skriv en ny kommentarHvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015
hits ♡ Design av Tonjemt ♡