Bergen - Verdens fineste by!
Som alle vet, er Bergen verdens fineste by. Vi Bergensere er kjent for å være stolte av vår by, det er ikke til å legge skjul på. Det er ikke uvanlig at vi omtaler byen som verdens vakreste, ikke bare Norges vakreste, men faktisk verdens vakreste. Jeg er selv stolt over byen min, folkene i den, engasjementet, stemningen, og så klart er jeg meget stolt over hvor vakker den er. Etter å ha reist land og strand står jeg fortsatt ved den påstanden, Bergen er uten tvil Norges fineste by. Hver gang jeg kommer hjem blir jeg like overrasket hver gang over hvor fint det er i denne byen. Arkitekturen, naturen, fjellene og fjordene, det hele henger så vakkert sammen i en rød tråd.

Vi har alle sett bilder av Bergen sentrum, men hvordan ser byen ut utenfor sentrum? Bergen er full av flotte gater, nabolag, fjell og fjorder utenfor sentrum også. Bildene ovenfor er tatt i Damsgårdsveien mellom Solheimsviken og Puddefjordbroen. Dette gamle og historiske skipsverft området som var preget av nedlagte fabrikker, har de siste årene fått en komplett rehabilitering. Når det står helt ferdig om noen år vil en hel bydel har fått en total forvandling, men samtidig så taes det også vare på bydelen sin historie. Små detaljer som restauranter formet som kraner og gamle lagerbygninger omgjort til butikker. Det er dette Bergen handler om, kjærligheten til byen, evnen til å bevege seg mot fremtiden og viljen til å ta vare historien om der vi kom ifra.

Spørsmålet er om vi Bergensere overdriver når sier at byen er verdens fineste? Vel, jeg er ikke helt sikker. Fordi om du tar alle kvalitetene byen har, er det en vanskelig kombinasjon å finne andre steder. Bergen er kanskje ikke den aller, aller vakreste byen i verden. Men å mene at den er den vakreste i Norge og blant toppen i verdens sammenheng, er ikke så fjernt ifra virkeligheten. Byen har nemlig blitt kåret til den nest vakreste byen i Europa av USA Today, kåret til verdens niende vakreste av Trip Advisor, og blant de vakreste ved havet av Huffington Post. Så er Bergen virkelig verdens vakreste by? Ja, jeg tror faktisk det!

 

4 kommentarer

Iselin Renée

03.06.2015 kl.09:18

En fin by det ja :)

hotelliv

04.06.2015 kl.22:35

Iselin Renée: Verdens fineste :D

Maria

07.06.2015 kl.14:00

Den ække så verst! ;) skal du ikke oppdatere bloggen snart igjen daaaaa?

hotelliv

07.06.2015 kl.23:38

Maria: Kommer nytt innlegg senere :)Skriv en ny kommentarHvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015
hits ♡ Design av Tonjemt ♡