Hva gjør man på en helligdag i Fredrikstad ?


Som alle vet, så er det jo Kristi Himmelfartsdag idag. Mange av oss nyter nok denne dagen som begynnelsen av en langhelg, enten på fjellet, på hytten eller på sofaen med Netflix. Siden jeg verken har fjell, hytte, sofa med meg eller Netflix, så er spørsmålet, hva gjør man på en helligdag i Fredrikstad? Jo, man kjører til Nordby ShoppingCenter i Sverige for å spise frokost og handle snus! Det er trossalt bare 37 minutter unna med bil.Jeg er sikkert ikke alene om dette, men jeg får alltid så sykt lyst på MAC'en dagen derpå. Det er noe som er så meget appellerende ved først å forgifte kroppen med alkohol, for så å forsette med å forgifte kroppen med drittmat følgende dag. Så det ble selvfølgelig frokost på MAC'en. NAAAM!!

Etter et utsøkt måltid på MAC'en spaserte vi bort til Nordby ShoppingCenter, altså ca 50 meter. For de som ikke har vært på dette senteret, så er det mildt sagt GIGANTISK ! Og det ser ut som vi ikke var de eneste som tenkte tanken å harryhandle idag, fordi senteret var stappfullt. Det var som det reneste julerushet. Var selvfølgelig uheldig med bildet under, da egentlig ikke ser noe fullt ut, men stol på meg. Senteret var fullt av gale nordmenn som hamstret sprit, kjøtt, tobakk og alt annet folk liker å kjøpe billig !

Etter ca en runde på senteret var vi lei, og gadd ikke henge der mer. Vi bestemte oss for å sjekke ut Strömstad, ca et kvarter å kjøre. Strömstad viste seg å være en koselig liten by i den svenske skjærgården. Byen har ikke mer en ca 13 000 innbyggere, men det var flere mennesker ute i gatene og som satt og drakk utepils enn det var i Fredrikstad idag. Kanskje alle Fredrikstadianerene har flyktet til Sverige denne langhelgen? 

Det er relativt fint i den svenske skjærgården, men siden jeg er fra verdens fineste by og har reiste mye på vestlandet, så skal det litt mer enn til for å imponere. Men svenskene syntes sikkert dette er "Hur bra som hälst!" Små barn, store gleder, er ikke det et uttrykk da ?

 

 

2 kommentarer

Heidi

15.05.2015 kl.01:05

Hehe, godt du har bloggen og skrive på ved lange timer. Noe det sikkert er på hotell? Hva jobber du som, i og med at du reiser så mye? God tur videre på ferden. Blir spennende å følge deg.

hotelliv

15.05.2015 kl.02:31

Heidi: Jobber i bokbransjen, og så hyggelig at du kommer til å følge med! :)Skriv en ny kommentarHvordan er det å bo nesten utelukkende på hotell, året rundt, landet rundt ? Med 25 dager på hotell hver måned, bor jeg mye mer på hotell enn "hjemme" i min leilighet. Bli med meg på reisen som er, livet på hotell

For kontakt:
riisfalch@gmail.com
RiisFalch (C) 2015
hits ♡ Design av Tonjemt ♡